5
Mayıs
2024
Pazar
GAZİANTEP

Hükümetin zam kararına siyah çelenk

Hükümetin memurlara yaptığı zammı beğenmeyen Türkiye Kamu-Sen üyeleri, AK Parti Gaziantep İl Başkanlığı önüne siyah çelenk ve ampul bıraktı. 

Abide Anıtı önünde toplanan Türkiye Kamu-Sen üyeleri, hükümet aleyhine sloganlar atarak AK Parti İl Başkanlığı'na yürüdü. Parti binası önüne kadar gelen Kamu-Sen'liler, "Hükümet şaşırma sabrımızı taşırma", "Gün gelecek devran dönecek, AK Parti halka hesap verecek", "Hükümet zammını al başına çal" şeklinde sloganlar atmaya devam etti. 

Burada bir açıklama yapan Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Bekir Avan, hükümetin memurlara karşı samimiyetsiz bir tutum içerisinde olduğunu belirterek, "AKP iktidara geldiği günden beri ilk defa eylem yapıyoruz. İktidara geldiklerinde tek başına hükümet olmaları nedeniyle umutlanmıştık. Ancak aradan geçen 4 yıla baktığımızda eskiye oranla değişen hiçbir şey olmamıştır. Aksine her şey daha da kötüye gitmiştir. Hükümet IMF'nin talimatlarının dışına çıkamamıştır. Emekliyi, işçiyi, çiftçiyi ve memuru açlık sınırının altında yaşam mücadelesi vermeye zorlamaktadır" dedi.
Avan, mücadeleye sonuna kadar devam edeceklerini ifade ederek, "Hükümet şunu iyi bilmelidir ki; sosyal tarafı olmayan, rantiyeciyi, faizciyi ve küresel güçleri memnun etmekten başka bir amaç gütmeyen politikaları artık toplumumuzu patlama noktasına getirmiştir. Vatanımızı bekleyen, varlığımızın temeli olan ordu mensuplarını yan gelip yatmakla suçlayan, memurlarımızı çalışmamakla yan gelip yatmakla suçlayan, çiftçiye 'Gözünüzü toprak doyursun' diyen bir zihniyetle hiçbir yere varamayız" diye konuştu.
Basın açıklamasının ardından parti binası önüne siyah çelenk ve ampul bırakan grup, daha sonra sessiz şekilde dağıldı. 
İHA
Yayın Tarihi : 30 Eylül 2006 Cumartesi 17:01:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?