4
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP

Huyu benzemesin

Gaziantep Hayvanat Bahçesi’nde geçen yıl bakıcısını parçalayarak öldüren ve aradan bir süre geçtikten sonra kendisi de yaşlılığa bağlı olarak hayatını kaybeden Volkan adındaki Sibirya kaplanının yerine, Kahramanmaraş Hayvanat Bahçesi’nden Barış adında Bengal kaplanı getirildi.

Gaziantep Hayvanat Bahçesi’nde katil kaplan Volkan’ın ölümünden sonra yalnız kalan Garip adındaki 15 aylık dişi Bengal kaplanına eş olması için Kahramanmaraş Hayvanat Bahçesi’nden 18 aylık Barış adındaki erkek Bengal kaplanı getirildi. Yeni getirilen Bengal kaplanı Barış, henüz çevresine uyum sağlayamadığı için vahşiliği ile dikkati çekti. Çevresine ve Garip adlı kaplana alışmaya çalışan Barış’ın yanına, vahşi ve hırçın davranışları nedeniyle şu anda kimse yaklaşamıyor.

Gaziantep Hayvanat Bahçesi Yırtıcı Hayvan Barınakları Sorumlusu Erol Yıldız, Garip adındaki 15 aylık Bengal kaplanının da Kahramanmaraş Hayvanat Bahçesi’nden getirildiğini belirterek, "Volkan adındaki erkek kaplanın ölümünün ardından Garip yalnızlık çekmeye başladı. Bunun üzerine gerekli başvuruları yaparak yine Kahramanmaraş Hayvanat Bahçesi’nden 18 aylık Barış adındaki Bengal kaplanını Garip’e eş olması için getirdik. Şu anda her iki kaplan da birbirlerini tanıma aşamasında bulunuyor. Birbirlerine uyum sağladıkları taktirde birleştireceğiz" dedi.

Vahşi hayvanların bir ortamdan başka bir ortama götürülmeleri halinde getirildikleri ortama uyum sağlamaları için belirli bir zamanın geçmesi gerektiğini kaydeden Yıldız, "Şu anda Barış adındaki Bengal kaplanı, çevreye uyum sağlamaya çalışıyor. Sinirli ve hırçın davranışlarda bulunuyor. 15-20 gün içerisinde yeni ortamına uyum sağlayacağını düşünüyoruz. Buradaki ortama alıştıktan sonra ise bu hırçınlığı ve sinirli hali gidecektir. Şu anda iki kaplanın kafesleri arasında parmaklıklar bulunuyor. Bu parmaklıklar arasından birbirlerini görmelerine ve birbirlerine alışmalarını sağlamaya çalışıyoruz. Her iki kaplanı açık alana birlikte bırakmamız ise 3 ay gibi bir süreyi bulacaktır" diye konuştu.

Gaziantep Hayvanat Bahçesi Müdürü Mehmet Celal Özsöyler de Gaziantep Hayvanat Bahçesi’nin kurulu alan ve hayvan türleri bakımından Türkiye’deki hayvanat bahçeleri arasında ilk sırada yer aldığını söyledi. Özsöyler, Gaziantep Hayvanat Bahçesi’nde 250 türde yaklaşık 4 bin hayvan bulunduğunu ve geçen yıl hayvanat bahçesini 188 bin 806 kişinin ziyaret ettiğini kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Mart 2005 Perşembe 15:49:26
Güncelleme :10 Mart 2005 Perşembe 15:51:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?