6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

İçinden elektrik direği geçen ev

Gaziantep'te içerisinden elektrik direği geçen ev, görenleri hayrete düşürüyor.

Dumlupınar Mahallesi'nde bulunan evin sahibi Nuri Boz, arsasındaki elektrik direğinin kaldırılmamasına sinirlenerek direği de içine alacak şekilde 2 katlı bir ev inşa etti. 2 katlı evin damındaki betonun ortasından çıkan direkte nakil hatları yer alıyor. Direğin kalan bölümü ise her iki kattaki odaların içinden geçiyor.

Boz, Dumlupınar Mahallesi'nde 10 yıl önce 600 YTL'ye 150 metrekarelik bir arsa aldığını ve 5 yıl önce bu arsaya tek katlı bir ev yaptırmaya karar verdiğini belirtti.

Arsasının üzerinde bulunan şehiriçi elektrik nakil hattı direğinin kaldırılması için defalarca başvuru yapan Boz, sonuç alamadı. Bu durum Boz'u ev fikrinden vazgeçirmedi ve elektrik direği içinde kalacak şekilde tek katlı ev inşa etti. Geçen süreçte çocuk sayısının artması, çocukların büyümesi ve evin yetersiz kalması üzerine, Nuri Boz ve 30 yaşındaki eşi Fatma Boz, ikinci bir kat daha çıktı. Paraları ancak kaba inşaata yettiği için pencerelerini ve kapılarını taktıramadıkları, sıvasını da yaptıramadıkları evin ikinci katında da durum değişmedi. Direğin 2-2,5 metrelik bölümü dışarıda kaldı.

Boz, "Ben evime sayaç taktırdım, yıllar önce inşa ettiğim için ruhsata bakılmaksızın elektrik bağlanacağını düşündüm. Sayacımı söktüler, elektriğimi kestiler, bir de kaçak işlemi yaptılar, aboneliğimi kabul etmediler. Mahallemizdeki konutların büyük bölümü kaçak. Güç durumda kaldık. Evimizin ortasından elektrik direği geçiyor ama karanlıkta oturuyoruz. Elektrik direği ile beraber yaşamaya alıştık. 1 senedir kaç kez başvurduk, sonuç alamadık. Ben de böyle bir çare buldum. Şimdi evin içinden geçen direği askı yerine kullanıyoruz. İstesem kaçak kullanırım ama vicdanım el vermiyor" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 23 Mayıs 2008 Cuma 18:30:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?