6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

İdil Biret kitap ve CD imzaladı

Dünyaca ünlü Türk piyano virtüözü İdil Biret, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde vereceği ilk konserinin öncesinde bir sanat okulunda hayranları ile buluştu.

Ege Sanat Merkezi'nde kendisini için düzenlenen programa katılan İdil Biret, geztiği sanat okulunun çok güzel olduğunu belirtti. Biret, kamelya altında çay içerek, kitaplarını ve CD'lerini imzaladı. Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde ilk kez konser vereceğini belirten Biret, başarılı olmak için çok çalışmak gerektiğini belirtti. Biret, "Bizim memleketimizde çok yetenek var. Ama bunu anlatmak lazım. Türkiye'de klasik müzik denilince karmaşıklık akla geliyor. Ama öyle bir şey yok. Öncelikle dinlemeyi öğrenmek lazım. Türkiye'de arabeskin veya diğer müzik türlerinin daha çok sevildiği görülüyor ama bu bütün dünyanın fenomeni" dedi.

Müziğin bir lisan olduğunu ve her yerde mutlaka dinleyicisi bulunduğunu kaydeden Biret, dünyaca ünlü olmanın ise kendisi için çok önemli olmadığını ifade etti. Önemli olanın yapılan işin en iyi şekilde yapılması olduğunu dile getiren Biret, şunları söyledi:

"Ne yapıyorsanız en iyisini yapmaya çalışın. Ne kendinizi ne de başkalarını aldatmayın. En küçük detayı dahi çok iyi yapmak gerekiyor. Dikkatli olmak da lazım. Mükemmeli yakalamak zorundayız. Bunun için de her şeyi çok iyi yapmak zorundayız. Ama kendinizi fazla da ciddiye alıp, 'ben buyum, ben şuyum' demeyin. Kendinizi dev aynasında görürseniz, bitersiniz. Yani sonuçta insanlara bir şey vermek gerekiyor. Konserden çıkan birisi 'rahatladım' diyorsa iş bitmiştir."

Biret, Türkiye'de müzisyenliğin bir meslek olarak görüldüğünü de sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2008 Cumartesi 16:07:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?