6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

İdris Eren'den resim sergisi

Ressam İdris Esen, 35 eserinin yer aldığı ikinci kişisel sergisini Sanko Sanat Galerisi'nde açtı.

Serginin açılışını yapan Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Önder Büdeyri, Gaziantep'te bu tür etkinliklerin düzenlenmesinden büyük mutluluk duyduğunu belirterek, İdris Esen'i kutladı.

Birinci kişisel sergisini de Sanko Sanat Galerisi'nde açtığını kaydeden Esen ise duygularını ve algılamalarını resim yoluyla yansıttığını söyledi.

Konuşmaların ardından serginin açılışı yapılan sergi, 12 Kasım'a kadar gezilebilecek.

İDRİS ESEN

1975 yılında Suriye'nin Kamışlı İlçesinde dünyaya gelen ve Şam Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nden üçüncülükle mezun olan Esen, 1996 yılında Gaziantep'e yerleşerek Türk vatandaşlığa geçti. Resimleri Suriye ve Türkiye'de birçok karma sergilerde sergilenen Esen, ilk kişisel sergisini 2005 yılında Sanko Sanat Galerisinde açtı. Dünyanın önde gelen Amerikan film şirketlerine reklam ve sinema "karekteris ve storyboardcu" olarak resimler çizen Esen, çalışmalarında daha çok ince hümanist duyguları konu olarak seçiyor. Esen'in, yağlı boya tekniği ile yaptığı resimler içerisinde özellikle "Mumyalar" serisi dikkati çekiyor. Aynı zamanda profesyonel fotoğraf sanatçısı da olan ve bir reklam ajansında sanat yönetmenliği yapan Esen, evli ve iki çocuk babası.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2008 Cuma 18:10:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?