6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

'İhalenin sonucu belli'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep İl Başkanı Hasan Öztürkmen, 15 Temmuz'da yapılacak otobüs satış ihalesinin sonucunun belli olduğunu iddia etti.


Öztürkmen, yaptığı yazılı açıklamada, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin 15 Temmuz'da 20 adet otobüsün satış ihalesini yapacağını belirtti. İhale ilanında; satılacak otobüslerin halen belediye mülkiyetinde bulunan 2007 model otobüsler olduğunun görüldüğünü kaydeden Öztürkmen, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
"Daha önce şehir içi ulaşım hizmetleri özel sektöre ihale edilmişken neden 2007 yılında belediye adına 20 adet otobüs alınmıştır? Şehir içi ulaşımı önce bir şirkete daha sonra yanlışlık yaptık diye başka firmalara devreden belediye neden otobüs almıştır? Madem ulaşımı başkalarına ihale etmişsin, madem sen ulaşım yapmayacaksın neden otobüs alırsın? Neden önce her birini 230 bin YTL'ye alır da sonra 174 bin 500 YTL'ye muhammen bedelle satışa çıkarırsın? Şehir içi ulaşımı ihale etmişsen, satışa çıkarılan bu 20 adet otobüsü ihaleyi alan şirket ya da onun adamlarından başka birinin alamayacağı belli değil midir? Bu üç şirketten başka birileri örneğin bir başka şirket bu otobüsleri satın alsa bile, satın aldığı bu otobüsleri şehir içi ulaşımda kullanabilecek midir? Daha önce yapılan ihalenin teknik şartnamesinde genel hükümler başlıklı 3. maddenin son fıkrasında ise işletmecinin her hatta en az bir adet olmak üzere en az 23 adet özürlü yolcuların iniş ve binişlerine uygun ve özürlü platformu olan araç çalıştırılacağı şartı konulmuştu, ancak bu şart halen yerine getirilmemiştir. 15 Temmuz'da yapılacak ihale, sonucu belli bir ihaledir. Kamu görevlilerini ve yetkilikleri bu ihaleyi ve sonucunu takip etmeye davet ediyorum."

iha
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2008 Pazar 18:36:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?