4
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP

İhracatta 'net' artış

Gaziantep Sanayi Odası (GSO), internetin iş dünyasındaki işlevsel kullanımını sağlamak ve e-business etkinliğini artırmak amacıyla, "İnternette İhracatımızı Nasıl Artırırız?" konulu panel düzenledi.

Organize Sanayi Bölgesi Toplantı Salonu’nda düzenlenen ve firma temsilcilerinin katıldığı panele konuşmacı olarak, Bilkent Üniversitesi İnternet Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Akgül, Siemens Business Services Temsilcisi İlkay Üğdül, TİM Türk Ticaret Noktası Temsilcisi Enis Eryılmaz ve Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Leyla Keser Berber katıldı.

Panelin açılış konuşmasını yapan GSO Başkan Vekili Mehmet Özmen, internetin kimi çevrelerce yüzyılın en önemli buluşu olarak görüldüğünü belirterek, "İnternet hayatımıza o denli girdi ki, anlık kesintiler bile hayatımızı olumsuz etkiliyor. Yaratılan milyarlarca site, insanlara ve firmalara sonsuz fırsatlar sağlıyor. Özellikle iş hayatı, internetle yeni bir döneme girdi. Sanal alemde yer almak, zorunluluk haline geldi. İnternet, pazarlamanın olmazsa olmaz koşulu oldu" dedi.

Bilkent Üniversitesi İnternet Kurulu Üyesi Mustafa Akgül de, internetin insan hayatına bir fırtına gibi girdiğini kaydederek, "İnternet günümüzde artık tercih meselesi değildir. Herkes interneti ciddiye almalıdır. İnterneti ciddiye almayan firmalar, rekabet ortamının giderek arttığı günümüzde yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalacaktır. Bu nedenle interneti bilinçli ve etkin şekilde kullanmayı öğrenmek zorundayız. Rekabetin giderek arttığı bu yüzyılda, interneti en iyi şekilde bilmek ve kullanmaktan başka çare yoktur" diye konuştu.

Siemens Business Services Temsilcisi İlkay Üğdül ise, Türkiye’deki tüm firmaların yüzde 98’ini oluşturan KOBİ’ler için internet kullanımının büyük önem taşıdığını ifade ederek, "Firmaların yüzde 98’ini, istihdamın yüzde 60’ını oluşturan KOBİ’ler için internet vazgeçilmezdir. KOBİ’ler, daha az yatırımla, daha çok üretim ve ürün çeşidi sağlayan kuruluşlardır. Bölgesel kalkınmaya katkı sağlarlar. Ancak bilgi teknoloji kullanımı çok düşüktür. Kalifiye eleman sıkıntısı ve yüksek maliyetlerde üretim gibi sorunları vardır. Rekabetin arttığı günümüzde, daha kaliteli üretim yapabilme, üretilen mal ve hizmetleri pazarlamada internetin büyük önemi vardır" şeklinde konuştu.

Panelde diğer konuşmacılar, TİM Türk Ticaret Noktası Temsilcisi Enis Eryılmaz ve Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Leyla Keser Berber de internet kullanımının firmalara sağlayacağı katkılar hakkında bilgiler sundu.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2005 Çarşamba 13:40:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?