6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

İhsan Güvenç'ten Cumhuriyet konseri

Gaziantep Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı mezunlarından Gaziantepli Sanatçı İhsan Güvenç, Atatürk Kültür Merkezi'nde “Cumhuriyet Konseri” verdi.

2006 yılında Gaziantep Üniversitesi'nden mezun olan İhsan Güvenç, geçtiğimiz yıl özel bir kanalda yayınlanan “Popstar Alaturka” yarışmasında birinci olarak sevenlerinin büyük beğenisini toplamıştı. Önümüzdeki günlerde albüm çıkarmayı planlayan Güvenç, şu sıralar ise TRT'de yayınlanan “Akşam Sefası” programında muhteşem sesiyle sevenlerinin karşısına çıkıyor.

Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Öğretim Görevlisi M. Emin Beyazçiçek'in yönetimindeki konservatuar öğrencilerinden oluşan orkestra eşliğinde birbirinden güzel Türk Sanat Müziği eserlerini seslendiren Güvenç, “Üniversiteyi evim gibi görüyorum. Hala burada öğrenci gibiyim. Eğer bugün bir yerlere geldiysem bunda ailemin ve tabiki Gaziantep Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı'nın çok büyük etkisi var. Şuan Rektörümüz Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun ve birbirinden değerli hocalarımın karşısında şarkı söylemek bana çok heyecan veriyor. Burada olduğum için çok mutluyum” şeklinde konuştu.

Güzel sesiyle gelen konukları adeta büyüleyen İhsan Güvenç, konserde vokalliğini yapan konservatuar son sınıf öğrencisi Taner Şen'i sahneye davet etti. “Ben Sana Sevmeyi Öğretemedim” adlı şarkıyı söyleyen Şen, izleyicilerin büyük beğenisini topladı.

Konser sonrasında Rektör Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, İhsan Güvenç'e çiçek takdim ederek, “Bugün bize burada bu güzel konseri veren İhsan'ın, Üniversitemizi çok başarılı bir şekilde temsil ettiğine inanıyorum. Seni yürekten kutlarım. Başarılarının devamını diliyorum” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2008 Cuma 18:08:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?