6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

İl istihdam kurulu toplanacak

Önceden ayrı olan İl İstihdam Kurulu ile İl Mesleki Eğitim Kurulu'nun birleştirilerek yeniden oluşturulan İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu'nun önümüzdeki hafta toplanacağı bildirildi.

Gaziantep Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, her yıl Eylül ayında olağan, gerektiğinde de olağanüstü toplanan İl İstihdam Kurulu'nun 5763 sayılı kanunla yapısı itibariyle değiştirildiği ve yenilendiği belirtildi. Bu değişiklik ve yenilikle, istihdam ve eğitim olgularının bir bütün olduğu, özellikle mesleki eğitimlerin istihdamla ilişkili olduğu düşüncesiyle önceden ayrı olan İl İstihdam Kurulu ile İl Mesleki Eğitim Kurulu'nun birleştirilerek İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu oluşturulduğu kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"23 Eylül 2008 tarihinde saat 10.30’da Valilik Toplantı Salonu'nda Vali Süleyman Kamçı’nın başkanlığında İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplanacaktır. Kurula, Büyükşehir Belediye Başkanlığı, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği ve Gaziantep Üniversitesi'nden bir öğretim görevlisi, Ticaret Odası Başkanlığı, Sanayi Odası Başkanlığı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İŞKUR İl Müdürlüğü, Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü, işçi ve işveren sendikalarından birer temsilci, Sakatlar Konfederasyonundan bir temsilci katılacaktır. İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu, bundan böyle üç ayda bir toplanacaktır. Kurulun amacı; ilimizin işgücü, istihdam ve mesleki eğitim ihtiyacını tespit etmek veya ettirmek, mesleki eğitim okul ve kurumları ile işletmelerde yapılacak mesleki eğitim ve istihdam konularında etkinlik ve verimliliği arttırmak amacıyla yerel düzeyde politikalar oluşturmak, plan yapmak, kararlar almak, diğer kurum ve kuruluşlara görüş ve önerilerde bulunmaktır. İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu, 2008 yılında İŞKUR tarafından düzenlenmiş olan İşgücü Yetiştirme Kursları ve projeleri değerlendirilecek, 2009 yılında İŞKUR’ca planlanan İşgücü Yetiştirme Kursları görüşülecek ve açılacak kurslar onaylanacaktır. Ayrıca ilimizin istihdam, işsizlik, mesleki eğitim, iş piyasası sorunları masaya yatırılacak, kurul üyelerinin görüş ve önerileri alınacak ve iş piyasasının gerektirdiği mesleki eğitim projeleri belirlenecek ve kamuoyuna duyurulacaktır."

İHA
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2008 Cuma 16:11:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?