6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

İl koordinasyon kurulu toplantısı

Gaziantep 3. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Süleyman Kamçı başkanlığında gerçekleştirildi.

Gaziantep Valiliği Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen koordinasyon kurulu toplantısına kamu kurum ve kuruluşlarının bölge ve il müdürleri bazı belde belediye başkanları katıldı. 2008 yılında gerçekleştirilen projelerin ele alındığı toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Süleyman Kamçı, ''İlimizde genel ve özel bütçeli kuruluşlara ait 287, mahalli idarelere ait 315 olmak üzere toplam 602 projenin değerlendirilmesi sonucunda; toplam proje değerinin 3 milyar 722 milyon 948 bin 172 YTL, önceki yıllar harcamasının 2 milyar 29 milyon 249 bin 138 YTL, 2008 yılı yatırım programı ödeneği 639 milyon 991 bin 460 YTL, dönem sonu itibariyle yapılan toplam harcama 404 milyon 996 bin 357 YTL olup ortalama nakdi gerçekleşme yüzde 63 seviyesindedir'' dedi.

Gaziantep'teki yol ve asfalt çalışmaları hakkında bilgi veren Karayolları 5. Bölge Müdürü Mehmet Akyigit, '''73 kilometre asfalt sathi ve kaplama çalışması tamamlanmıştır. Gaziantep-Kilis bölünmüş yolu Kasım ayı sonunda trafiğe açılacaktır. Yavuzeli-Araban ve İslahiye-Kırıkhan yol çalışmaları ise il özel idaresinin katkıları ile devam etmektedir'' diye konuştu.

Gaziantep'te bitirilen ve devam etmekte olan projeleri anlatan İl Özel İdaresi genel Sekreteri Abdulkadir Demir ise çok katlı otopark yapımı için tekrar ihale yapılacağını, Gazi İlköğretim Okulu inşaatının 15 gün sonra tamamlanacağını, köylerde uygulanacak olan sosyal projeler kapsamında 9 okula kütüphane, futbol ve basketbol sahası yapılacağını, Çevre ve Orman Müdürlüğü ile birlikte 100 bin adet fidan alımı konusunda protokol aşamasında olduklarını, Mobese sistemi ihalesinin ardından kamera yerleştirme işlemlerinin devam ettiğini, Gaziantep Kalesi ile Rumkale'de çalışmaların sürdüğünü ve Zeugma Antik Kenti'nin üzerinin kapatılması konusunda gerekli adımları atıldığını belirtti.

Kamu kurum ve kuruluşlarının elektrik borçlarını ödemeleri konusunda yeni tedbirler aldıklarını söyleyen TEDAŞ Müessese Müdürü Ali Akbağ da, ''TEDAŞ'a borcu olan kamu kurum ve kuruluşlarının ciddi bir şekilde üzerine gideceğiz. Almış olduğumuz talimatlar bu yönde. Kamu kurum ve kuruluşları ile kötü olmak istemiyoruz. Ama elektrik borcu olan kurumlarımızın biran önce borçlarını ödemelerini istiyoruz'' diye konuştu.

Vali Süleyman Kamçı toplantının son bölümünde, bütün ilçelerden yeni projeler beklediğini ve özellikle Sosyal Destek Programı (SODES) Projesi kapsamında istihdam alanlarını artırıcı çalışmaların yapılması gerektiğini ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2008 Pazartesi 18:42:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?