6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

İlk 500'e giren firmalara kutlama

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Başkanı Nejat Koçer, İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından açıklanan 2007 yılı ''Türkiye’nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu'' arasına Gaziantep'in bir önceki yıla göre mevcut durumunu koruyarak 18 firma ile girdiğini söyledi.

Türkiye’nin İkinci 500 büyük sanayi kuruluşu arasına giren 18 Gaziantepli firmayı kutlayan Koçer, “Gaziantepli firmalarımızın bir önceki yıla göre sayısını koruması mevcut şartlar altında başarılı, ama bu sayı bizim için yeterli değil. Firmalarımızın üretimin öneminin giderek arttığı günümüzde, göstermiş oldukları bu başarı, kent ve ülke ekonomisinin geleceğine yönelik önemli bir başarıdır.

Gaziantepli sanayiciler dün olduğu gibi bugünde üretimden kazandığını yine üretime yatırarak, elde ettiği üretimle ülke ekonomisine katma değer yaratmaya devam ediyor” diye konuştu.

Ekonomik istikrar ortamının iyileştiği sürece sıralamaya giren firma sayısının artacağına da işaret eden Koçer, “Dilerim ki, TOBB öncülüğünde ekonomiden sorumlu hükümet üyelerimiz ve sektör temsilcileriyle gerçekleştirdiğimiz sektörel ekonomi şurası sonrası alınacak karalar da üretim adına yeni bir umut olacak ve listeye giren firma sayımızı daha da artıracaktır” dedi.

Koçer ayrıca, İSO'nun Türkiye genelindeki verilerini baz alarak hazırladığı çalışmanın, ülke sanayisinin gelişiminin takip edildiği son derece önemli çalışmalardan biri olduğunu da sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2008 Çarşamba 17:31:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?