6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

İlk mahsul buğday ve arpa borsada

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Çelik, GTB'nin, ilk mahsul ekmeklik buğdayla alıcı ve satıcıyı buluşturduğunu bildirdi.

Çelik, yaptığı yazılı açıklamada, 2008 yılı hasat dönemine ait ilk mahsul arpa ve ekmeklik buğdayın borsada işlem gördüğünü belirtti.

Çelik, geçen yıl gelen yılın ilk mahsulü ekmeklik buğdayın 0,43 YTL'den borsada alıcı bulduğunu, bu yıl ise Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yaşanan kuraklıktan dolayı 0,60 ile 0,63 YTL arasında alıcı bulduğunu söyledi.

Çelik, ilk mahsul arpanın ise 0,44 ile 0,50 YTL, arasında işlem gördüğünü belirtti. Türkiye'de mahsulün ilk çıkış yerinin Güneydoğu Anadolu Bölgesi olduğunu ve GTB'nin bölgenin tarımdaki pazarı olduğunu ifade eden Çelik, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Elverişsiz hava koşulları ve az yağan yağmur sebebiyle, oluşan kuraklık sonrasında, bölgemiz yeni hasat sezonuna yüksek fiyatlarla girmiştir. İlk mahsuller borsamıza gelmeye başlamıştır. 2007-2008 hasat sezonuna ait ilk olarak işlem gören ilk mahsul arpa 0,44 - 0,50 YTL arasında işlem görürken, ekmeklik buğday 0,60 - 0,63 YTL arasında alıcı bulmuştur. Yine bölgemizin sembolik ürünlerinden olan kırmızı kabuklu mercimeğin de haftaya satış salonlarımızda satışa sunulması bekleniyor.

Türkiye'nin önceki yıllarda ki gibi tarımda kendine yeten bir ülke olmasını ümit ediyoruz. Bölgemizde yaşanan kuraklığın aksine diğer bölgelerde rekoltenin beklenen ve istenen düzeyde olması ve üreticilerimizin yüzünü güldürmesini diliyoruz."

.
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2008 Salı 16:16:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?