6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

İlk toplantılarını yaptılar

Türkiye genelinde ilk etapta 8, ileride 26 bölgede kurulması planlanan Kalkınma Ajansları kapsamında kurulan Gaziantep Bölge Kalkınma Ajansı, ilk yönetim kurulu toplantısını gerçekleştirdi. 

Gaziantep Valiliği toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı başkanlık etti. 

Merkezi Gaziantep olan ve Kilis ile Adıyaman illerini kapsayan Gaziantep Bölge Kalkınma Ajansı'nın düzenlenen ilk yönetim kurulu toplantısına, Vali Kamçı'nın yanı sıra, Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, Kilis Valisi Nevzat Turhan, Gaziantep Vali Yardımcısı Mehmet Okur, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Mehmet Aslan ve Gaziantep İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Çetin katıldı. Adıyaman ve Kilis illerinin bağlı olacağı TRC1 Gaziantep Bölge Kalkınma Ajansı, Yönetim Kurulu, Genel Sekreterlik ve bağlı illerde açılacak Yatırım Destek Ofislerinden oluşan bir yönetim hiyerarşisi ile faaliyet gösterecek.
 
İlk yıl 25 milyon YTL bütçe ile çalışmalarına başlayacak olan ajansın yönetim kurulu; İl valileri, İl Genel Meclisi Başkanları, İl Belediye Başkanları, her ilden birer kişi olmak kaydıyla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlarının katılımı ile oluşturulacak. 

Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, toplantıda yaptığı konuşmada, Gaziantep Bölge Kalkınma Ajansı'nın, yerel dinamikleri harekete geçireceğini söyledi. Kamçı, "Bölgemizde yoğun olarak yaşanan göçle birlikte ortaya çıkan ekonomik sorunların çözülmesi, bölgeler arasındaki gelişmişlik farklarının ve yoksulluğun azaltılması, sosyal entegrasyonun sağlanması ve hayat standartlarının yükseltilmesinde, etkili olacağı kanaatindeyim. Her zaman girişimciliği ile gurur duyduğumuz Gaziantepliler; inanıyorum ki özel sektör ve sivil toplum kuruluşları ile kamu kesimi arasında işbirliği ve koordinasyonu geliştirerek ekonomik göstergelerin buna paralel, refahın düzeyinin yükselmesini sağlayacak, bu bölgede Adıyaman ve Kilis illerimizi de kalkınma yarışına ortak edeceklerdir. Gaziantep Bölge Kalkınma Ajansı'nın bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2008 Cuma 16:38:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?