6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

İMO'dan Kamu İhale Kanunu eğitimi

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Gaziantep Şube Başkanı Metehan Gündüz, kamu ihalelerinde yaşanan sıkıntı ve karışıklıkların ortadan kalkması için Dr. Hüseyin Gencer tarafından üyelerine yönelik, eğitim verilmeye başlandığını söyledi.


Gündüz, Dr. Gencer tarafından üyelerine, Kamu İhale Kanunu’na göre Yapım İşleri İhaleleri, İhale İşlemleri ve Sözleşme Yönetimi eğitimlerinin verilmeye başlandığını kaydetti. Eğitimin 11 Temmuz Cuma günü verilmeye başlandığını ve 13 Temmuz Pazar gününe kadar süreceğini belirten Gündüz, eğitimde, Türkiye’deki ihale uygulamaları, Kamu İhale Kanunu ile ilgili temel kavramlar ve kanunun temel ilkeleri üzerinde durulacağını ifade etti.


Kamu ihalelerine giren veya girecek olan İnşaat mühendislerinin katıldığı eğitimin, içerik açısından son derece yararlı olacağını vurgulayan Gündüz, “İhalelerde karşılaşılan güncel sorunların çözümleri üzerinde durulacak. Konular işlenirken hem ihaleyi yapan kurum hem de yükleniciler açısından değerlendirme yapılacak ve her iki tarafın bakış açısı altında karşılaşılan sorunların çözüm önerilerine ulaşılacaktır. Eğitimde, ihale öncesi proje yönetimi, maliyet tahmin yöntemleri, yaklaşık maliyet hesaplama esasları, sözleşme usulleri, ihale usulleri, ihale dokümanları, İhale Aşaması Proje Yönetimi, İhale İlanı, ihaleye katılma şartları, yeterlik kriterleri, tekliflerin hazırlanması, tekliflerin değerlendirilmesi, aşırı düşük tekliflerin tespit yöntemi, ekonomik açıdan en avantajlı teklifin seçimi, ihale sürecindeki işlemler ve ihale sonrası proje yönetimi; yeni birim fiyat hesaplama esasları, yeni birim fiyatın sözleşme fiyatına dönüştürülmesi, iş artışı hesaplama esasları, revize birim fiyat hesaplaması, hak ediş düzenlenmesi ve 2002/5039 sayılı fiyat farkında uygulanacak esaslar anlatılacak” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2008 Cumartesi 11:28:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?