6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

İnanç turizmi gelişiyor

Gaziantep'te antik dönem inançlarının yanı sıra Musevilik, Hıristiyanlık ve Müslümanlık gibi semavi dinlerin önemli dini yapılarının da bulunması kenti yerli ve yabancı turistler için cazip hale getiriyor.

Gaziantep'in binlerce yıldan beri bir çok kültür ve inanca beşiklik ettiği, bu kültürlerin ve inançların eserlerini bağrında barındırdığı ve bu nedenle günümüzde de inanç turizmi açısından gezilip görülmeye değer bir yer olduğu kaydedildi. Yetkililer, çeşitli dinlere ait tarihi yapıların Gaziantep şehrinin inanç turizmine katkı sağladığını ve yerli yabancı bir çok turisti Gaziantep'e çektiğini ifade ettiler. Bunlardan bazılarının Gaziantep'in Dülük köyündeki Şarklı Mağarası, 20. yüzyılın başlarına kadar Gaziantep'te yaşayan Hıristiyanlarca inşa edilmiş olan şehir merkezindeki Kendirli Kilisesi ve bugün camiye çevrilmiş olan Valide Meryem Kilisesi, Nizip ilçesindeki Fevkani Kilisesi olduğunu belirten yetkililer, kentte bir çok da İslami eser bulunduğuna dikkat çektiler.

Mehmet Nuri Paşa Cami, Şeyh Fethullah Cami, Tahtani Cami, Alaüddevle Cami, Boyacı Cami, Şirvani Mehmet Efendi Camii'nin önemli Türk-İslam eserlerinden olduğunu dile getiren yetkililer, Müslümanlıkla birlikte; Nesimi, Hacıbaba, Şeyh Fethullah, Alibaba, Kurbanbaba ve daha birçok türbeyle Gaziantep'in bir evliyalar şehri haline geldiğini ifade ettiler.

Bu arada, Antep Savunması sırasında verilen binlerce şehidin anısına yapılan Şehitler Abidesi ve Şahinbey'in mezarının da inanç turizmi açısından önemli eserler olduğu bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2008 Perşembe 10:15:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?