6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

İndirimlere sınırlama geliyor

Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Ahmet Durdu, tüketicinin korunması hakkında kanunda yapılacak yeni düzenlemelerle birlikte, artık mağazaların yıl boyu gelişi güzel indirimler yapamayacağını söyledi.

Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Ahmet Durdu, yaptığı açıklamada Türkiye'de özellikle mağazalarda bir indirim kargaşasının yaşandığını vurgulayarak, "Mağazalardan yılın 12 ayı boyunca indirim levhaları, yazıları hiç inmiyor ve yüzde 50-60-80 gibi çok uçuk rakamlarla indirim furyası yaşanıyor. Bu durum da artık müşterilerin müesseselere güveni zedelenmektedir. Yeni çıkan yasa ile indirim yapılacak sezon tarihleri belirlenecek ve indirim miktarları belli rakamlarla sınırlandırılacaktır. Buna göre 15 ocak -1 mart tarihleri arasında kış sezonu indirimi 15 Temmuz ile 1 Eylül tarihleri arasında da yaz sezonu indirimleri yapılabilecektir. Böylece indirim miktarları ve indirim süreleri bir resmiyet kazanacak, bu süreler dışında indirim yapılamayacaktır. Mağazaların vitrinlerinde örneğin yüzde 70 indirim yazılı ancak müşteri mağazaya girdiğinde ise sadece birkaç parça üründe yüzde 70 indirim yapıldığını görüyor. Tabii burada vatandaşı aldatma durumu söz konusu oluyor. Bu da işletmelerin ciddiyetine zarar vermektedir. İşletmelerin mutlaka bu gibi durumlardan kaçınması lazım. Bir de mağazaların yasa gereği vitrinlerinde sergiledikleri ürünlerin fiyatlarını yazmaları lazım. Vatandaş fiyat sorma mecburiyetinde kalmamalıdır. Böylece işletmeler de vatandaşın güvenini kazanacaktır" şeklinde konuştu.

Ayrıca yeni yasa ile birlikte tüketiciyle yönelik koruma alanının genişletileceğini ifade eden Durdu, yeni yasa kapsamında kapıdan satışın kapsamının genişletileceğini ve kapıdan satış yapan firmaların en az 50 bin YTL sermayeli olması koşulunun getirileceğini söyledi. Yeni kredi kartlarından yıllık ücret alınmamasına ilişkin düzenlemenin yapılacağını da kaydeden Durdu, tüketicilerin bilgilendirilmesi için tüm radyo ve televizyon kuruluşlarında 07:00 ile 23:00 saatleri arasında ve haftada 2 dakikadan az olmamak üzere tüketiciyi eğitici ve bilgilendirici programlar yapma zorunluluğunun getirileceğini de sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Ağustos 2008 Cuma 17:10:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?