4
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP

İngiltere büyükelçisi Gaziantep'te

İngiltere Büyükelçisi Nick Baird, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne (AB) üyeliğinin, ekonomik ve stratejik açıdan son derece önemli olduğunu söyledi. 

Baird, çeşitli ziyaretlerde bulunmak için geldiği Gaziantep'te, beraberinde İngiltere'nin İstanbul Başkonsolosu Barbara Hay ve İngiltere'nin Adana Fahri Konsolosu Mustafa Gülek ile birlikte Vali Süleyman Kamçı ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ünsal Göksen'i ziyaret etti. Valiliği ziyaretinde Vali Süleyman Kamçı, Büyükelçi Baird'e Gaziantep hakkında bilgiler verdi. Kamçı, Gaziantep'in ortak akılla yönetilen güzel bir kent olduğunu ve böyle güzel bir kentte Büyükelçi Baird'i ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını belirtti. 

Büyükelçi Nick Baird de, yaklaşık bir ay önce göreve getirildiğini ve hakkında çok şey duyduğu Gaziantep'i ziyaret etmekten büyük memnuniyet duyduğunu kaydetti. Büyükelçi Baird, ''Gaziantep, birçok alanda gelişmiş ve modern bir şehir. Gaziantep'in ticari açıdan ne kadar başarılı bir şehir olduğu hakkında yeterli bilgiye sahip değilim. Ancak, burada iş ortaklıkları geliştirme konusunda istekli ve ilgiliyiz. Bu ziyaretimiz de, İngiliz ve Türk işadamlarının ortaklıkları konusunda ilk adım olacak. Ziyaret, iş alanlarını ve iş fırsatlarını öğrenmek adına atılmış ilk adım oldu. Bundan sonra Türkiye ve İngiltere arasındaki işbirliğini artırmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz'' diye konuştu. 

İngiltere Büyükelçisi Nick Baird, valilikteki ziyaretinin ardından Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ünsal Göksen'i ziyaret etti. Büyükelçi Baird, burada bir gazetecinin Finlandiya'nın Kıbrıs sorununun çözümüne yönelik önerisine İngiltere'nin nasıl baktığı yönündeki sorusunu, ''Biz Türkiye'nin AB'ye üyeliğinin gerek ekonomik, gerek stratejik açıdan son derece önemli olduğunu düşünüyoruz. Finlandiya'nın sunmuş olduğu öneri, bu süreci, elimizden geldiğince hızlı bir şekilde devam ettirmeye yönelik. Ve bu müzakerelerde, son derece hızlı ve bir gelişme kaydedebileceğimiz şekilde, en kısa zamanda bu yaklaşımların hızlandırılabileceği ortak bir anlayışa varabileceğimizi düşünüyorum'' şeklinde yanıtladı. 

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ünsal Göksen, konuşmaların ardından Büyükelçi Nick Baird'e çeşitli hediyeler sundu.
İHA
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2006 Pazartesi 15:59:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?