6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

İngiltere heyetinden AKP'ye ziyaret

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Gaziantep'e gelen ve hafta başından beri Gaziantep'te bulunan İngiltere heyeti, AK Parti İl Kadın Kolları'nı ziyaret etti.

AK Parti Kadın Kolları Başkanı Gülsüm Avcı tarafından karşılanan İngiltere Müslüman Kadınlar Ağı Temsilcisi Shalista Gohir, İngiltere İslam Derneği Kuruluşu Başkanı Dr. Zahoor Qureshi, Akademisyen Aftab Malik, Belgesel Yapımcısı Navid Akhtar, Yazar Shelina Janmohamed ve İngiltere Müslüman Sosyal Bilimciler Birliği Başkanı Dr. Aras Al - Shaikh - Ali'den oluşan İngiltere heyetine Türk lokumu hediye edildi. Heyet, AK Partili kadınlarla bir süre sohbet etti.

AK Parti Kadın Kolları Başkanı Gülsüm Avcı, Müslüman İngiltere heyetini Gaziantep'te görmekten büyük mutluluk duyduklarını belirtti. Avcı, İslam ülkelerinde yaşayan kadınların sorunları ve çözüm önerileri hakkında görüş alışverişinde bulunacaklarını kaydederek, "Birbirimize nasıl faydalı oluruz, bunu tartışacağız. Ziyaretin çok faydalı geçeceğine inanıyorum" dedi.

İngiltere heyeti adına bir açıklama yapan Yazar Shelina Janmohamed ise, Müslüman kadınların sorunlarını tartışmak için Gaziantep'e geldiklerini ifade ederek, "İngiltere'de 2 milyon Müslüman yaşıyor. Hükümet yönetiminde ve yerel yönetimlerde bir çok Müslüman görev alıyor. Biz bu oranın daha da artırılması için çalışıyoruz. Ben bir yazarım ve şu anda İngiltere'deki deneyimlerimi konu alan bir kitap yazıyorum" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2008 Perşembe 13:19:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?