6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

İnşaat hafriyatları kontrol altında

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, inşaat hafriyatlarının geri dönüşüme kazandırılması ve çevreyi kirletmeyecek şekilde depolanması için denetimlerini yoğun olarak sürdürüyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, yaptığı açıklamada, hafriyat toprağı ile inşaat ve yıkıntı atıklarının özellikle kaçak dökümünün çevre kirliliği meydana getirdiğini belirtti.

Güzelbey, yapılan denetimlerle kaçak dökümlerin kısmen kontrol altına alındığını ve ekiplerin çalışmalarını 7 gün 24 saat sürdürdüğünü kaydetti. Başkan Güzelbey, zabıta ekipleri tarafından kaçak hafriyat dökümlerinin önüne geçmek için koruyucu nokta çalışmalarının sürdürüldüğünü ifade ederek, şunları söyledi:

"Hafriyat Toprağı, İnşaat ve Yıkıntı Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği'ne göre hafriyat toprağı ile inşaat, yıkıntı atıklarının öncelikle kaynağında azaltılması, ayrı toplanması, tekrar kullanılması ve geri kazanılması esastır. Ekiplerimiz de bu doğrultuda çalışıyorlar. Hafriyatlarda ortaya çıkan bitkisel toprak, park, bahçe ve yeşil alan yapımında rekreasyon amacıyla kullanılmak üzere belediyemizce belirlenen depolama sahasına gönderiliyor. Zabıta Daire Başkanlığımız ve Çevre Koruma Daire Başkanlığımızın hafriyat atıklarının öncelikle kaynakta azaltılması, toplanması, geçici biriktirilmesi, taşınması, geri kazanılması, değerlendirilmesi ve bertaraf edilmesi için ortak çalışıyor. 7 gün, 24 saat esaslı çalışması ve bu konudaki ciddi mesafe kat edilmesi dolayısıyla şehrimizin boş arazilere ve alanlara dökülen moloz artıklarıyla gelişigüzel kirletilmesinin önüne geçilmesi amaçlanmıştır. Daha temiz ve yaşanabilir bir Gaziantep için tüm birimlerimiz gibi zabıta dairemiz de çalışmalarına devam edecektir.”

İHA
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2008 Salı 15:22:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?