6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

İnşaat sektörü komiteleri toplandı

Gaziantep Ticaret Odası’nın (GTO) sektörlerde yaşanan sorun ve çözüm önerilerini belirlemek amacıyla gerçekleştirilen ortak toplantılar çerçevesinde, inşaat sektörü komiteleri ortak toplantı yaparak inşaat sektörüne kalifiye eleman yetiştirilmesi konusunu ele aldı.

Ülke gelişiminde lokomotif sektörlerden biri olan ve beraberinde birçok sektörü etkileyen inşaat sektöründe kalifiye eleman sorunu GTO’da yapılan toplantıda masaya yatırıldı. GTO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ünal Özdil’in başkanlık yaptığı toplantıya oda bünyesinde bulunan inşaat ve inşaat sektöründe yer alan komite üyeleri katıldı. Toplantı öncesinde GTO MEKSA MEM Müdürü İhsan Ercan tarafından sektörlerdeki kalifiye eleman sıkıntısı gidermek amacıyla düzenlenen kurslar hakkında bilgi verildi.

İnşaat sektörü ile ilgili yapılan toplantı sonucunda özellikle fayans-seramik-parke ve dış cephe kaplamaları alanında kalifiye eleman sıkıntısı yaşandığı, bu alanda kurslar düzenlenmesinin yararlı olacağı ifade edildi.

Gaziantep Ticaret Odası'nın durum tespiti, sorun ve çözüm önerilerinin belirlenmesi amacıyla başlattığı sektör toplantıları kapsamında yılın ilk sektör toplantısı, kuruyemiş ve şekerleme sektörüne yönelik olarak yapıldı.

GTO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Özdil, inşaat sektöründeki sorunları ve çözüm önerilerini belirlemek amacıyla düzenlenen sektörel toplantıların bundan sonra da devam edeceğini belirtti. İnşaat sektörünün 200 farklı iş alanını etkileyen bir sektör olduğunu, inşaat sektörünün oluşturduğu istihdamla işsizliğe karşı önemli bir kalkan olduğunu vurgulayan Özdil, yaptığı değerlendirmede şu görüşlere yer verdi:

“İnşaat sektörü ülkemizin ana sektörlerinden biri olup oldukça yüksek istihdam oluşturmakta ve katma değer üretmektedir. İnşaat sektördeki sıkıntıları ve çözüm önerilerini belirlemek amacıyla bundan önce de birçok toplantı gerçekleştirdik. İnşaat sektöründe fayans-seramik-parke ve dış cephe kaplamaları alanlarında açılacak kurslarla sektöre kalifiye eleman yetiştirilmesine başlayacağız. Önümüzdeki günlerde de gerçekleştireceğimiz toplantılarla ihtiyaç duyulan alanlarda da kalifiye eleman yetiştirilmesine yönelik kurslar açmayı planlıyoruz.”

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2008 Cuma 16:00:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?