6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

İnşaatlara 15 gün demir molası

Makina Mühendisleri Odası (MMO) Gaziantep Şube Başkanı Ali Peri, demir fiyatlarında yaşanan yüksek artışların inşaat sektörünü olumsuz yönde etkilediğini söyledi.

Peri, yaptığı açıklamada, arsa fiyatlarındaki artışlar nedeni ile nerdeyse durma noktasına gelen inşaat sektörünün, demir fiyatlarında yaşanan artış sebebiyle durma noktasına geldiğini belirtti.

Peri, "Son beş ay içinde neredeyse 2 - 2,5 kat artan demir fiyatları, zaten çıkmazda olan inşaat sektörünü iyice çıkmazın içerisine sokmuştur. Ülkemiz ekonomisinin lokomotiflerinden olan inşaat sektöründe yaşanan bu krizin, doğal olarak ilgili olan bir çok sektörü de yakından etkileyeceği ve işsizliği de ciddi oranda artıracağı şüphesizdir" dedi.

İnşaat Müteahhitleri Derneği'nce alınan karar doğrultusunda Gaziantep dahil olmak üzere 8 ilde 15 gün boyunca bir çivi dahi çakılmayacağını kaydeden Peri, "Gaziantep, Adana, Kahramanmaraş, Kayseri, Hatay, Mersin, Malatya ve Şanlıurfa'da 15 - 30 Mayıs tarihleri arasında inşaat faaliyetlerinin tamamı durdurulacaktır. Bu duruma bir an önce çözüm bulunması gerekmektedir. Aksi takdirde inşat sektörü başta olmak üzere birçok sektörümüzün geleceğini karanlık görüyoruz. 8 ilde başlatılan haklı tepkiyi destekliyor ve yetkililerden bir an önce çözüm üretilmesini bekliyoruz" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2008 Çarşamba 14:27:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?