6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

İnternetten tapu işlemi dönemi başlıyor

Tapu Kadastro 13. Bölge Müdürü Cengiz Yıldırım, 2006 yılında kurmaya başladıkları bilgi sistemini 2008 yılı Eylül ayı sonunda bitirmeyi planladıklarını belirterek, "Türkiye'de bilgi sisteminin tamamlandığı ilk bölge olacağız" dedi.

Son dönemlerde Türkiye'nin sosyal ve ekonomik gelişiminde önemli bir rol oynayan Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü'nün, hizmetlerini vatandaşlara ulaştırma anlamında çok önemli tedbirler ve yeni düzenlemeler yaptığını ifade eden Yıldırım, "13. Bölge Müdürlüğü olarak bizim de birtakım tedbir ve düzenlemelerimiz var. Hizmet kalitemizi artırmak için teknolojik yatırımlara yöneldik. Tabii hizmet kalitesini artırmak, hizmetin doğru ve kaliteli bir şekilde vatandaşlara ulaştırılmasıyla mümkün oluyor. Biz bu alanda öncelikle bilgi sistemini oluşturmak üzere çalışmalara başladık" şeklinde konuştu.

2006 yılı itibarıyla da bu sistemi işletime aldıklarını kaydeden Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu sistem 3 aydır kullanımda ve şu anda aldığımız tepkiler çok olumlu.

Vatandaşlarımız sistemin işleyişinden oldukça memnun. Bu sisteme paralel olarak şu anda kadastro müdürlüklerimizde işlemlerimiz devam ediliyor. Sistemin 2008 yılı Eylül sonuna doğru biteceğini düşünüyoruz. Böylece komple bir sistem oluşturmuş olacağız. Bölge Müdürlüğümüz, Türkiye'de 'e- devlet'in oluşturulmasına kurduğu bu bilgi sistemi ile öncülük etmiş olacak. Türkiye'de bilgi sisteminin tamamlandığı ilk bölge olacağız."

Yıldırım, asıl hedeflerinin ilerleyen dönemlerde vatandaşların müdürlüklere gelmeden web ortamından birtakım bilgileri, belgeleri alabilmesi ve kullanabilmesini sağlayarak işlemlerin hızlandırılması olduğunu vurguladı.

Ayrıca sundukları hizmetlerin şeffaflaştırılmasına yönelik birtakım tedbirler aldıklarını ifade eden Yıldırım, "Kurduğumuz bilgi sistemini müdürlüklerimizde koridorlara yerleştirdiğimiz monitörlere vererek vatandaşlarımızın hangi sırada olduğunu, işleminin ne kadar zamanda gerçekleştiğini, işleminin ne aşamada olduğunu görmesini sağlayacağız" diye konuştu.

Monitör sistemiyle ilgili çalışmaların bitmek üzere olduğunu dile getiren Yıldırım, "Şu anda müdürlüklerimize kurduğumuz monitörlerimizle vatandaşlarımız giriş sırasına göre işlemlerinin hangi aşamada olduğunu monitörlerden görebiliyor. Dolayısıyla bu anlamda olumsuz birtakım girişimlerin meydana çıkması da baştan önlenmiş oluyor. Aynı zamanda güvenlik kameralarımız mevcut. Bu sadece güvenliği sağlamak amaçlı değil, burada yoğun bir sirkülasyon var. Günlük 5 bin kişi girip çıkıyor.Kurduğumuz sistemle herhangi bir vatandaşlarımızın şikayeti olduğu zaman binaya kaçta girdiğini, kimlerle muhatap olduğunu, şu anda işleminin hangi aşamada olduğunu görebiliyoruz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2008 Salı 14:53:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?