4
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP

İplik sanayicileri sıkıntılı

Güneydoğu İplik Sanayicileri Derneği (GİPSAD) Başkanı Mehmet Teymur, Gaziantepli tekstilcilerin uygulanmakta olan Teşvik Yasası nedeniyle büyük zarara uğradıklarını ileri sürdü.


Teymur, yaptığı açıklamada, Gaziantep'in mağduriyetinin giderilmesi için bir çalışma içerisinde olacaklarını belirterek, "Teşvik Yasası nedeniyle sektörümüz çok sıkıntılı bir dönemden geçiyor. Yasadan Gaziantep'te en fazla etkilenen sektörlerin başında tekstil gelmektedir. Sanayicinin teşviklerle desteklenmesine ve geri kalmış illerimize teşvik verilmesine elbette sözümüz yok ancak 36 ilin ardından 13 ile daha teşvik verilerek ilimizin etrafı teşvikli illerle çevrilmiştir ve bu da sanayicimizi sıkıntıya
sokmuştur" dedi.


Yasa ile bölge ekonomisinin lokomotif ili olan Gaziantep'teki sanayicilerin rekabet güçlerinin ellerinden alındığını ifade eden Teymur, "Gaziantepli sanayici gerçekten çok zor durumda bırakıldı. 22 Temmuz seçimlerinde iktidara gelecek yeni hükümetin öncelikleri arasında Gaziantep'in bu mağduriyetinin giderilmesinin yer alması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz" diye konuştu.


Teymur, göreve yeni geldiklerini ve sorunların çözümü için tüm üyeleriyle birlikte çaba göstereceklerini sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2007 Perşembe 15:39:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?