6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Irmak'ın satranç başarısı

Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen Dünya Gençler Satranç Turnuvasına katılarak ELO derecesi elde eden ve uluslar arası statüde yarışma hakkı kazanan Gaziantep Kolej Vakfı (GKV) Özsel Okulları Öğrencisi Irmak Dai, Gaziantep içinde önemli bir ilke imza atarak en küçük yaş grubundaki ilk ELO'lu sporcu olma yanında ELO sahibi bayan sporcu olma unvanlarını da elde etti.

Gaziantep'in ülke ve dünya gündemine gelmesinde önemli rol oynayan GKV Özel Okulları yeni bir başarıyla imza atarak uluslar arası satranç arenasında da söz sahibi olunabileceğini gösterdi. GKV'li Irmak Dai, katıldığı Dünya Gençler Satranç Şampiyonasında ELO puanı alarak adını dünya satranç literatürüne yazdırdı. Irmak Dai'nin bu başarısı Gaziantep'te de bir ilk olarak değerlendirilirken aynı zamanda küçük yaşta böyle bir derece almasının da önemli bir ilk olduğu belirtildi.

Satranç sporunda yerel ve ulusal bir çok başarıya imza atan GKV Özel Okulları 5 E sınıfı öğrencisi Irmak Dai, “Elde ettiğim sonuç beni çok mutlu etti. Dünya Gençler Satranç Turnuvasında elde ettiğim ELO derecesi bundan sonra bu kategorilerde yarışabilmemin yolunu açtı. Hedefim bir gün ülkemize satrançla dünya dereceleri getirmektir. Bu spora ilgimi keşfederek beni her zaman destekleyen GKV Özel Okulları idareci ve öğretmenlerine çok teşekkür ederim” dedi.

GKV'li öğrencilerin akademik çalışmalar yanında sahip oldukları yetenekler doğrultusunda sosyal, kültürel ve sportif çalışmalara alındığını ve bu yönlerinin geliştirildiğini ifade eden GKV Özel Okulları Genel Müdürü Necmiye Karataş da, “Irmak Dai'nin elde ettiği başarı sadece okulumuz için değil, Gaziantep ve Türkiye içinde önemli bir başarıdır. Uluslar arası statüde maçlara girebilmeleri için büyük önem taşıyan ELO puanı alan Irmak önümüzdeki günlerde daha büyük sonuçlarla kentimizi ve ülkemizi temsil edecektir. Geçtiğimiz günlerde katıldığı Dünya Gençler Satranç Turnuvasında elde ettiği bu başarı FIDA'nın Ekim 2008 bülteninde yayınlanmış ve durum resmileşmiştir” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2008 Pazartesi 17:57:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?