4
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP

İş adamından örnek davranış

Gaziantepli hayırsever işadamı Ünsal Ersoy tarafından yaptırılacak olan 24 derslikli ilköğretim okulunun protokolü imzalandı.

Ömer ve Sabriye Ersoy İlköğretim Okulu'nun protokol imza töreni Gaziantep Valiliği toplantı salonunda yapıldı. Çıksorut Mahallesi'nde Büyükşehir Belediyesi'ne ait arsa üzerine yaptırılacak olan 24 derslik kapasiteli okul için işadamı Ünsal Ersoy 1 milyon YTL yardımda bulunacak.

Protokol imza töreninde konuşan Vali Kamçı, okul inşaatı için harcanacak 1 milyon YTL'nin yetmemesi durumunda kalan parayı özel idareden ayrılan bütçe ile karşılayacaklarını belirterek, "Eğitime yüzde yüz destek kapsamında Gaziantepli hayırsever işadamlarımız oldukça ilgi gösterdiler. Eğitime katkıda Gaziantep olarak oldukça iyi durumdayız. 2003 yılından bu yana imzalanan protokol sayısı 47 oldu. Bu protokoller kapsamında 36 okulda 653 dersliğin yapımına başlandı. Şu ana kadar ise, 24 okulda 446 dersliğin inşası tamamlandı. Bu konuda Büyükşehir ve ilçe belediyelerimiz de büyük katkıda bulunuyorlar. Belediyelerimize ve hayırseverlerimize eğitime verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.


Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey ise, hayırsever işadamı Ünsal Ersoy ile 5-6 aydır görüştüklerini ve birçok proje için hazırlık yaptıklarını ifade ederek, "Sadece okul yapımı değil projenin devamı da önemli. Ersoy ailesi Gaziantep ekonomisine yıllardır yön veren ailelerden birisidir. Ünsal Ersoy ile yaptığımız görüşmeler neticesinde, Batalhöyük'te bulunan 33 dönümlük arsayı ve Eblehan'da bulunan eski iplik fabrikasını belediyemize verdi. Bu satıştan elde ettiği parayı da okul yapımı için bağışladı. Biz Batalhöyük'teki arsayı İstanbul'daki Çamlıca Tepesi benzeri piknik alanı ve restorant yapacağız. Eblehan'daki fabrikanın yerine ise park ve konser salonu yaparak burayı kültür merkezi haline dönüştüreceğiz" dedi.


Hayırsever işadamı ünsal Ersoy da, "Babam Ömer Ersoy 1927 yılında Gaziantep'e ilk iplik fabrikasını kurmuştu. Şimdi yine bu fabrikadan elde edeceğimiz gelirle onun adına okul yaptıracağız. Çok mutluyum, Gaziantep halkına hayırlı olsun" diye konuştu.


Konuşmaların ardından Vali Süleyman Kamçı, Başkan Asım Güzelbey ile işadamı Ünsal Ersoy ‘Ömer ve Sabriye Ersoy’ adı verilecek olan ilköğretim okulunun inşa protokolünü imzaladılar.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2007 Çarşamba 13:53:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?