6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

İş adamları fuardan memnun

Gaziantep'te gerçekleştirilen 3. Uluslararası Irak Fuarı'na katılan yabancı iş adamları, fuarın çok faydalı geçtiğini söylediler.


3. Uluslararası Irak Fuarı'na katılan Irak kökenli iş adamı Emin Taha, 1998 yılından beri İstanbul'da faaliyet gösteren firmalarının tamamen Irak'a yönelik çalıştığını belirtti. Taha, "Genelde altyapı ve inşaat sektörüne hitap ediyoruz. Irak'a ihracat yapıyoruz. Bu yıl fuara Çin ve Kore'den katılım var. Bu fuarla firmalarla olan ilişkilerimiz daha da güçlendi. Herkes yeni ürünlerini ve faaliyetlerini birbirine anlattı. Fuara katılan firmalar memnun kalıyor ve önümüzdeki yıllarda da katılmayı düşünüyorlar. Bu sene ziyaretçi sayısı geçen yıla göre daha az. Ancak, daha çok işi bilen, ihtisas sahibi olan ve ne istediğini bilen insanlar katıldı. Gelenlerin hepsi işin uzmanı. Şu an Irak'ın güvenlik sorunu tam olarak çözülmediği için birçok firma katılamadı. Irak'ın güvenlik ve istikrar durumu pek yakında iyileşecektir. Bu fuara ilgi daha da artacaktır" dedi.


Suriyeli iş adamı Jehad Alassaf ise, fuardan çok memnun olduklarını ifade ederek, "Firmamızın 20 ülkede temsilciliği var. Irak'a çok ihracatımız var. Bu fuara ikinci kez katılıyoruz. Fuardan çok memnunuz. Gaziantep bize çok yakın bir şehir. İlişkilerimiz çok güzel. Bu tür fuarların bize çok faydası var" şeklinde konuştu.
Irak Warka Bank Genel Müdürü Saleem M. Salman da, Irak'ta 86 şehirde şubelerinin bulunduğunu ve Türkiye'de İş Bankası ve Halk Bankası ile birlikte çalıştıklarını belirterek, "Dünya çapında 23 bankayla sözleşmemiz var. Türkiye'de de şube açmayı planlıyoruz. Temennimiz daha güzel işlerin olması. Fuardan çok memnunuz. Çok başarılı bir fuar organizasyonu oldu" diye konuştu.


Iraklı firma sahibi Kasım Rıdka ise, 3. Uluslararası Irak Fuarı'nın çok başarılı geçtiğini dile getirerek, "Fuara genelde Irak'a ihracat yapan firmalar katıldı. Ayrıca, Çin ve Avrupa ülkelerinden de önemli firmalar katıldı. Her yıl bu fuarın önemi artmaktadır. Temennimiz, Iraklı ve Türk iş adamlarının kaynaşmasıdır. İki taraf için de güzel ilişkilerin oluşmasını ve ticaretin artmasını umuyoruz" dedi.

..
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2008 Cumartesi 00:58:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?