6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

İş adamları Gül'le Tanzanya'ya gidiyor

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türk Sanayici ve İş Adamları Konfederasyonu (TUSKON) üyesi iş adamlarıyla birlikte 26 Şubat Salı günü Tanzanya'ya gidecek.

Afrika Kıtası'nda yatırım imkanlarına sahip olan ve istikrarlı bir ülke olarak değerlendirilen Tanzanya ile ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi ve Türkiye'nin ihracat pazarının genişletilmesini hedefleyen TUSKON'a üye iş adamları, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül başkanlığında bu ülkeye gidiyor.

Tanzanya'da 31 Mayıs 3 Haziran 2007 tarihleri arasında "Türk İhraç Ürünleri Fuarı" düzenleyen TUSKON, Türkiye-Tanzanya ticaret ve yatırım köprüsü kurarak, bu ülkeyle iş imkanlarını geliştirmeyi planlıyor.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ziyareti, Tanzanya'ya Cumhurbaşkanı düzeyinde yapılacak ilk ziyaret özelliğini taşıyor. 26-28 Şubat tarihlerinde Tanzanya'ya resmi ziyarette bulunacak olan Gül, ziyaret kapsamında Tanzanya Cumhurbaşkanı Jakhaya Mrisho Kikwete ile bir araya gelecek. Cumhurbaşkanı Gül'ün, Afrika Birliği'nin Genel Sekreterliği'ni yürüten Kikwete'den, BM Güvenlik Konseyi geçici üyeliğine aday olan Türkiye için destek isteyeceği belirtildi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Tanzanya gezisine, Gaziantep'ten HÜRSİAD ve GAPGİAD üyelerinin aralarında bulunduğu işadamlarından bir heyetin de yer alacağı ifade edildi.

Hür Sanayici ve İşadamları Derneği (HÜRSİAD) Genel Sekreteri Orhan Özdülkar, Gaziantepli sanayiciler olarak Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Tanzanya'ya gitmek istediklerini söyledi. İşadamlarının dışarı açılmak ve yeni yeni açılımlar bulmak isteyen girişimciler için büyük bir fırsat olduğunu dile getiren Özdülkar, "Bu fırsatı tüm Gaziantepli sanayici ve işadamlarımızın değerlendirmesini arzuluyoruz. Yeni ufuklar yakalamak isteyen girişimcilerimiz için iyi bir gezi ziyareti olacağını ümit ediyoruz"
değerlendirmesini yaptı.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2008 Cumartesi 13:18:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?