4
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP

İş adamları yeni teşvik yasası bekliyor

Yeni teşvik yasası bekleyen Gaziantepli işadamları, hükümetin çalışmalarından ümitli olduklarını belirtti.

Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu (TÜİK) Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Erhan Özmen, daha önce çıkarılan teşvik yasalarının bazı illerde olumlu etkiler oluşturduğunu ancak Gaziantepli işadamlarını zora soktuğunu ifade ederek hükümet tarafından çalışmaları yürütülen sektörel ve bölgesel teşvik yasalarından ümitli olduklarını söyledi.

TÜİK Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Erhan Özmen, yaptığı açıklamada, geçmiş dönemlerde hazırlanan teşvik yasalarının iyi incelenmeden uygulandığını öne sürerek, "49 ili kapsayan bir Teşvik Yasası yürürlüğe girdikten sonra her şeyin çok güzel olacağı düşünüldü ancak bu yasadan ancak 7-8 il faydalanabildi. Yani bu Teşvik Yasası sayesinde bazı illerde iyi gelişmeler oldu ancak Gaziantep başta olmak üzere bu yasadan birçok il de büyük zarar gördü. İlgili bakanlıklarla sürekli görüşerek bu durumun düzeltilmesi konusunda ısrarlarımızı sürdürdük ve çözüm önerilerimizi sunduk. Yapılan genel seçimlerden sonra durumun düzeltileceği konusunda düzenlemeler yapılacağı duyumu bizleri sevindirdi" dedi.

Özmen, şu anda Sanayi Bakanlığı'nın yeni teşvik yasasıyla ilgili çalışmalar yürüttüğünü belirterek, "Yapılacak yeni teşvik yasalarının özellikle sektörel ve bölgesel olmasına dikkat edilmesi gerekiyor. Zaten Sanayi Bakanlığı da konunun hassasiyetini anlamış durumdadır. Umarız yapılacak yeni düzenlemeler sadece birkaç ilin değil tüm Türkiye'nin kalkınması için olur" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2007 Çarşamba 15:18:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?