6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

İş adamlarından GTO'ya ziyaret

Turhal Ticaret ve Sanayi Odası organizasyonu ile Gaziantep’e gelen değişik sektörlerde faaliyet gösteren Turhallı işadamları Gaziantep Ticaret Odası’nı (GTO) ziyaret ederek, Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan ile bir araya geldi.

Ziyarette konuşan GTO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan, Turhal Ticaret ve Sanayi Odası yöneticileri ve Turhallı işadamlarını Gaziantep’te ve GTO çatısı altında görmekten duydukları memnuniyeti dile getirdi. Konuşmasında, Gaziantep'in sosyal, kültürel ve ekonomik yapısı ile ilgili bilgiler de veren Başkan Aslan, “Gaziantep, bugünkü göz kamaştıran konumuna 20-30 yılda gelmedi. Bu yüzyıllar süren bir süreç” dedi.

Gaziantep’in Türkiye’deki sıçrama yapmaya, gelişmeye engel sistem sebebiyle asıl olması gereken yerde olmadığına dikkat çeken Başkan Aslan, şöyle konuştu:

“Gaziantep, bugün geldiği nokta itibariyle her ne kadar göz kamaştırsa da aslında daha iyi noktalarda olabilirdi. Hatta bundan 20 kat daha iyi olabilirdi. Şuan burada saymakla bitiremeyeceğimiz kadar engelle karşılaşıyoruz. Biz de daha iyi işler yapacak potansiyel ve altyapı mevcut. Biz tarih boyunca zoru yenme yönünde mücadele vermişiz ve çoğu kez başarılı olmuşuz. Dolayısıyla zoru yenmek bu kentte yaşayan insanların karakteri haline gelmiş. Bu karakteristik özellik, kendini Kurtuluş Savaşı sırasında da göstermiş ve bu kentin insanı düşman işgali sırasında vermiş olduğu mücadele ile Kurtuluş Savaşı’nın ilk meşalesini yakmıştır.”

Başkan Aslan, ülkede dönem dönem yaşanan sıkıntılara rağmen hiçbir zaman karamsarlığa kapılmadıklarını ve sıkıntılara karşı verilen mücadeleleriyle her zaman ülke insanlarına pozitif enerji aşıladıklarını dile getirerek, daha sonra şu ifadelere yer verdi:

“Karamsarlık ve yılmak bizim lügatımızda bulunmayan kelimeler. Yenilgiyi ve başarısızlığı hiçbir zaman kabullenemez ve mücadelemizi sürdürürüz. Çünkü genç nesillerimiz başta olmak üzere bu ülkenin insanına inancımız tam. Büyük bir millet olduğumuzu hiçbir zaman unutmuyoruz. Bu millet küllerinden yeniden doğmayı başarabilmiş ve mevcudiyetini sürdürmektedir. O yüzden bu ülkenin geleceğine güveniyor ve inanıyoruz. Gaziantep olarak, yılmadan, bıkmadan ve usanmadan bu ülkenin geleceği için çalışıyor ve üretiyoruz. Bugün 4 organize sanayi bölgesindeki yüzlerce sanayi kuruluşunun yanı sıra irili ufaklı binlerce KOBİ’mizle bu ülkenin geleceği için üretiyor ve ürettiklerini dünyanın 142 ülkesine ihraç ediyor. Geçtiğimiz yıl itibariyle sadece kendi kapılarımızdan 3 bin doları bulan bir ihracat gerçekleştirdik.”

Turhal Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Süleyman Akyurt ise konuşmasında, Gaziantep’in yakalamış olduğu bu başarının her zaman ilgilerini çektiğini ve bu sebeple kente gezi düzenlediklerini belirterek, “Turhal, Teşvik Yasası kapsamında olmasına rağmen ne yazık ki beklenen yatırımlar gerçekleşmedi. Özellikle genç işadamlarımız ilçemiz için neler yapabileceğimiz konusunda arayış içerisine girince Oda olarak onlara öncülük etmek istedik ve model kent olarak gördüğümüz Gaziantep’i ziyaret ediyoruz. Ziyaretimiz esnasında edindiğimiz izlenim ve deneyimlerimiz ışığında kendimize yeni yol haritaları çizmeye çalışacağız” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2008 Cuma 20:29:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?