6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

İş dünyası istikrar istiyor

Hür Sanayici ve İşadamları Derneği (HÜRSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Taşdemir, iş dünyası olarak istikrar ve huzur istediklerini bildirdi.


Taşdemir, HÜRSİAD tarafından çıkarılan derginin son sayısında yer alan yazısında, tarih boyunca ilerlemelerin; farklı düşüncelerin ve bakış açılarının varlığı ile olduğunu belirtti. İlerlemeye duyulan ihtiyacın giderilmesinin, özgür düşüncenin temini ile olacağını kaydeden Taşdemir, "Bugünün dünyasına ayak uydurmak istiyorsak evrensel düşüncelere sahip olmalı ve çevremize de bu tür bir düşüncenin hakim olması için gayret içerisinde olmalıyız. Bize benzesin veya benzemesin, mutlaka ortak değerler zincirini oluşturmalıyız. Bu değerler zincirini oluşturabildiğimiz ölçüde ekonomik, sosyal problemlerin kendi kendine ülkemizden silinişini hep beraber görürüz" dedi.


Yazısında, bu ortamın oluşabilmesi için diyalog, birbirini tanıma, anlayabilme, katlanabilme ve sevme gayretinin çok önemli olduğuna dikkat çeken Taşdemir, şu ifadelere yer verdi:


"Tarih buna sürekli şahitlik etmiştir. Tekerrürden ders almak lazım diye düşünüyorum. Zannediyorum düşünmeye başlamakla bu işe başlayabiliriz. Çünkü düşünmek, eninde sonunda bizleri realitelerle yüzleştirerek doğrulara ulaştıracaktır. Bu noktada tabi ki önderlere, milleti temsil eden insanlara büyük görevler düşmektedir. Toplumda önde görünen insanların sarfettikleri sözlere çok dikkat etmeleri gerekmektedir. Gerektiğinde haklı bile olsalar susmayı bilmeleri gerekmektedir. Zamansız yapılan bir yanlış bir milletin uzun yıllar sıkıntı çekmesine sebep olabilir. Dolayısıyla her makam sahibi makamının ağırlığını taşıyabilecek tavırlar sergilemeli."

iha
Yayın Tarihi : 3 Ağustos 2008 Pazar 17:27:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?