6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

İş kadınlarından GTO'ya ziyaret

Türkiye-Suriye Bölgelerarası İşbirliği Programı çerçevesinde, Gaziantep Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) tarafından yürütülmekte olan, “Gaziantep ve Halepli Kadın Girişimcilerin Eğitilmesi ve Eşleştirilmesi, Deneyimlerin Paylaşılması Projesi” kapsamında, Halepli ve Gaziantepli Girişimci İşkadını Gaziantep Ticaret Odası’nı (GTO) ziyaret etti.

GTO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan, Halep ve Gaziantepli iş kadınlarının ziyaretinde yaptığı konuşmada, Halepli iş kadınlarını Gaziantep’te görmekten büyük mutluluk duyduklarını ifade etti. Halep ile Gaziantep’in tarih boyu çok ortak bir kader paylaşımına sahip şehirler olduğuna dikkat çeken Başkan Aslan, “Biz yıllardır, Gazianteplileri Halepli, Haleplileri de Gaziantepli saymışızdır. Onun için şehrimize teşrif eden tüm Halepli iş kadınlarını Gaziantep’te görmekten mutluluk duyduk” dedi.

Konuşmasında, Türkiye Suriye Bölgelerarası İşbirliği Programı çerçevesinde Gaziantep Avrupa İş Geliştirme Merkezi koordinatörlüğünde geçtiğimiz ay Gaziantep’ten 20 iş kadınının Halep’i ziyaret ettiğini de anımsatan GTO Başkanı Aslan, şunları söyledi; ”Gerek Halep Ticaret Odası, gerekse Halepli İş Kadınları buradan giden Gaziantepli iş kadınlarımızı en iyi şekilde ağırladılar. Dolayısıyla Halepli işkadınlarına bu gayretleri ve ev sahipliklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Biz de kendilerini Gaziantep’te ağırlamakla ilgili elimizden gelen gayreti göstereceğiz. İnşallah Gaziantep gezisinden memnun bir şekilde dönerler. Bu gezi Gaziantep’i ve kurumları tanımaya yönelik olarak düzenlendi. ABİGEM Direktörümüz Funda Suran hanımefendi kendilerine Gaziantep ile ilgili her türlü bilgiyi aktaracaklar.”

Halep Kadın Girişimciler Heyeti Başkanı Mayada Adjan El Hadid ise konuşmasında, Gaziantep Ticaret Odası’na ikinci ziyaret ettiklerini ve her iki ziyarette de Gaziantep ile ilgili faydalı bilgiler aldıklarını dile getirerek, “Amacımız, bu tür ziyaretlerle Gaziantepli iş kadınları ile sürekli bir işbirliği sağlamak. Ziyaretimiz süresince bize eşlik eden ve bilgiler veren ABİGEM grubuna teşekkür ediyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından GTO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan, heyeti temsilen günün anısına Halep Kadın Girişimciler Heyeti Başkanı Mayada Adjan El Hadid’e bir plaket verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2008 Cuma 17:25:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?