6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

İŞ-KUR kurslarına ilgi artıyor

İş-Kur Van İl Müdürü Abdulkerim Arvas, 2008 yılı içerisinde açmış oldukları 36 adet kursa 249'u bayan 578 kişinin katılarak eğitim aldığını belirtti.


Konu ile ilgili makamında açıklamalarda bulunan Abdulkerim Arvas, kurslarının istihdama yönelik olduğunu belirtti. Bunlardan 21'inin istihdam garantili kurslar olduğunu ifade eden Arvas, bu kurslara katılan 34 kişinin ise farklı alanlarda istihdam edildiğini kaydetti.

15 kursunda kendi işini kurma ve meslek edindirmeye yönelik olduğunu anlatan Arvas, "Tüm kurslarımız aralıksız devam etmektedir. Amacımız bu tür faaliyetlerle istihdamı geliştirmek ve işsizliği azaltmaktır. Kurumumuzun desteklediği kurslarda eğitim gören kursiyerlerimize günlük 12 YTL, engelli kursiyerlerimize ise 18 YTL ödemekteyiz. Kursiyerlerimiz arasında kız öğrencilerimizin sayısı da giderek artmaktadır. Örneğin halen devam eden onlarca halı-kilim kursundan Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) işbirliği ile YYÜ Merkezi Kafeterya'da açılan halı kilim kursunda şuan 31 kız öğrenci eğitim görmektedir. İki hocanın nezaretinde verilen eğitimlerle geleneksel halı ve kilim motiflerini öğretiliyor.

Buradaki kız kursiyerlerimizin yüzde 50'si kurs bitiminde istihdam edilecektir. Öte yandan özel bir fabrikada tekstil alanında eğitim gören 20 öğrencimizin 10'u da bu fabrikada işe başlayacaklar. İş-Kur olarak kursiyerlerin istihdamı için elimizden gelen çabayı sarf etmekteyiz. Hedefimiz 2009 yılında daha çok kişiyi kurslara katarak, onlara iş imkanı sağlamaktır" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2008 Çarşamba 19:21:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?