6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

İş merkezi inşaatında yangın

Gaziantep'te bir iş merkezi inşaatında çıkan yangın çevredekilere korku dolu dakikalar yaşattı.

Edinilen bilgiye göre, Şehitkamil ilçesi İncilipınar Mahallesi'nde inşaatı devam eden Milenyum İş Merkezi'nde henüz belirlenemeyen bir sebeple yangın çıktı. İnşaatın iskelesinde ve dış cephesinde çıkan yangından yükselen alevlere, olay yerine kısa sürede intikal eden Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'na bağlı ekipler müdahale etti. Polis ekiplerinin çevre emniyeti aldığı olayda, yangın kısa sürede söndürüldü.

İnşaat içerisinde bulunan Mustafa Coşkun isimli vatandaş, bir anda inşaatı dumanların sardığını ve hemen dışarı çıktıklarını belirtti.

Yangının çıkış sebebinin araştırıldığı, olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü bildirildi.

.
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2008 Salı 16:52:45
Güncelleme :24 Haziran 2008 Salı 17:03:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
inş. yük. müh. t. yurtseven IP: 212.175.52.xxx Tarih : 10.07.2008 10:41:26

İş merkezinin yanmasının asıl sebebi yalıtım amacıyla kullanılan XPS yalıtım levhalarının 'alevlenici sınıf' malzeme olmasıdır!.. Avrupa'da 20m'den daha yüksek binalarda eps ve xps kullanımı yasaktır. Aslında yeni çıkarılan 'yangın yönetmeliği' incelendiğinde yüksek binalarda kullanımının bizim ülkemizde de bazı sınırlara bağlandığı görülebilir. Ne yazık ki 'alevlenici ve zehirli gaz çıkarıcı' malzemelerin bilinçsizce kullanılmasından ve inşaatlardaki 'denetim yetersizliğinden' dolayı ilerleyen yıllarda buna benzer yangın ve zehirlenme haberlerine daha sık rastlayacaz...