6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

İşadamından eğitime destek

Gaziantepli hayırsever iş adamı Ünsal Ersoy, Gaziantep sanayisinin kurucuları arasında yer alan babası merhum Ömer Ersoy adına inşa ettirdiği okulu ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Hayırsever vatandaşların eğitim kurumlarına yönelik yatırımlarını arttırması gerektiğini ifade eden Ünsal Ersoy, anne ve babası adına inşa ettirilen Ömer ve Sabriye Ersoy İlköğretim Okulu’nda incelemeler yaptı.

Seyran Tepe yakınlarında Şirinevler Mahallesi’nde inşa ettirilen okul binasını çok beğendiğini belirten Ünsal Ersoy, “Eğitim kurumlarına destek sağlamak ve özellikle okul yaptırmak hayırların en büyüğüdür. Yaptırdığınız okulla ülkenizin ve milletinizin geleceğini aydınlatıyorsunuz. Kardeşlerim Ayfer Samlı, Fatma İlkin ve kardeşim İnal Ersoy’un eşi Ayşe Gül Ersoy bir araya gelerek doğup büyüdüğümüz kentimizde babamız ve annemizin anısına bir okul yaptırmaya karar verdik. Geçtiğimiz sene Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı ile yaptığımız protokol sonrasında bu okul yaptırıldı. Mükemmel bir okul binası olmuş. Okula yeni atanan müdürle yaptığımız görüşme sonrasında okulun bazı eksiklikleri olduğunu tespit ettik ve bunları da satın alarak okul idaresine teslim ettik. Bizler için büyük bir mutluluk kaynağı oldu. Bütün iş adamlarımızın eğitime destek sağlamasını diliyorum” dedi.

Geleceğin güçlü ve büyük Türkiye’sinin temellerinin çağdaş eğitim kurumlarının oluşturulmasıyla atılacağını ifade eden Ersoy, “Plansız artan nüfus karşısında elbette devlet yatırımları yetersiz kalacaktır. Bunun için herkesin elini taşın altına koymasını ve okul yaptıracak güçte olanların okul yaptırmasını, okul onaracak güçte olanların okul onarmasını, hiçbir şeye gücü yetmeyenlerin en azından mahallelerindeki bir okula bir kitap bağışlamasını bekliyorum. Çünkü insanların geleceğe bırakacağı en önemli miras bıraktıkları eserlerle daim olacaktır. Bizim geleceğe bırakacağımız miras şüphesiz eğitimlerine katkı sağlayacağımız çocuklarımız ve gençlerimizdir. Onların 21. Yüzyıl standartlarında eğitim görebilmeleri eğitime sağlayacağımız desteklerle doğrudan ilişkilidir” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2008 Salı 12:14:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?