3
Mayıs
2024
Cuma
GAZİANTEP

İşe İade Davası'nda işçilerden suçlama

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin yan kuruluşu olan Özbelde A.Ş.’de çalışırken işlerine son verilen ve bir süre açlık grevi yapan işçilerin açtığı "işe iade" davasına başlandı. Gaziantep İş Mahkemesi’nde görülen bugünkü

duruşmaya, davacı işçiler ile avukatlar katıldı. Mahkemede tanık olarak dinlenen işçiler, çalıştıkları Özbelde A.Ş.’den haksız yere çıkarıldıklarını söyleyerek, belediyeyi suçladı. Kendilerinin sendikadan ayrılmaları durumunda işe başlamalarının vaat edildiğini kaydeden işçiler, haklarını sonuna kadar arayacaklarını ve mağdur olduklarını ifade etti.

Mahkemeye ifade veren DİSK Genel İş Sendikası 9 No’lu Şube Başkanı Nihat Bencan da, Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey ile yaptığı görüşmeyi anlattı. Başkan Güzelbey’in, Özbelde A.Ş. yönetiminin iş yerinde sendika istemediğinden bahseden Bencan, üyelerinin sendikadan ayrılmaları karşılığında tekrar işe alınacaklarının söylendiğini kaydetti.
Mahkeme heyeti, dosyadaki eksiklerin tamamlanması için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.
Büyükşehir Belediyesi’nin yan kuruluşu olan Özbelde A.Ş.’de çalışan 160 işçinin, 31.12.2004 tarihinde işveren tarafından işlerine son verilmişti. İşlerine son verilen işçilerin bir kısmı açlık grevine gitmiş ve gördükleri lüzum üzerine açlık grevinin 9. gününde grevi bitirmişti. İşçilerden 101’i Gaziantep İş Mahkemesi’ne "işe iade" davası açmıştı.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2005 Cuma 15:57:29
Güncelleme :18 Şubat 2005 Cuma 16:02:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?