5
Mayıs
2024
Pazar
GAZİANTEP

İşgalden kurtuluşun 85. yıl dönümü

Gaziantep Sanayi Odası (GSO), Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşunun 85. yıldönümü dolayısıyla binlerce bayrak dağıtıyor. 

GSO Başkanı Nejat Koçer, yaptığı açıklamada, Gaziantepli tüm sanayicileri Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluş günü olan 25 Aralık'ta Türk Bayrağı asmaya çağırdı. 

Koçer, kurtuluş mücadelesinde Gaziantep'in 6 bin 317 şehit verdiğini kaydederek, "Antep halkı, tarih sayfalarına mücadele örneği olarak geçen bu savaşta Türkiye'ye örnek olmuştur. Gaziantep, Gazilik ünvanı ile taçlandırdığı şanlı mücadele gücünü bugünlere kadar taşıyarak yaşamın her alanında uygulamıştır" dedi. 

GSO Başkanı olarak tüm sanayicileri fabrika ve tesislerinde, halkı da evlerinde ve işyerlerinde bayrak asmaya çağırdığını ifade eden Koçer, "Kurtuluş günümüzde, rengini mukaddes vatan için canlarını seve seve veren şehitlerimizin kanlarından alan bayrağımızın gururla dalgalanmasını istiyoruz. Bu amaçla binlerce bayrak dağıtıyoruz. Türk bayrağını temin etmek isteyenler Genel Sekreterlik büromuza başvurarak bayraklarını alabilirler. Unutulmamalıdır ki, bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2006 Perşembe 18:04:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?