6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

İslahiye'de bayanlara dokuma şansı

İslahiye ilçesinde belediye tarafından açılan Kilim Dokuma Atölyesi'nde kilim dokuyan bayanlar, hem meslek öğreniyor hem de dokudukları kilimleri satarak aile bütçelerine katkıda bulunuyorlar.

İslahiye Belediyesi tarafından açılan kilim dokuma atölyesinde çalışmalar hızla devam ediyor. İslahiye Belediye Başkanı Mehmet Uludağ tarafından 15 şubat 2006 yılında hizmete açılan atölyede 10 adet dokuma tezgahı bulunuyor. Belediye Başkanı Uludağ, 10 tezgahta 10 bayanın sürekli kilim dokuduklarını belirterek, atölyenin açılış sebebinin ise ilçedeki bayanları sosyal etkinliklerde buluşturmak ve kendi dokudukları kilimlerle hem meslek öğrenmelerini sağlamak hem de aile bütçelerine katkıda bulunmak olduğunu kaydetti.

Atölye yetkilileri Fatma Kılıç ve Ali Işık da, atölyenin tüm giderlerinin belediye tarafından karşılandığını ve buradaki amacın tamamen yardıma muhtaç ailelerin kendi bütçelerine katkı sağlamak olduğunu ifade ettiler. Yetkililer, 10 tezgahta günlük 30 adet kilim dokunduğunu, bu kilimlerin de 12 YTL'den satışa sunulduğunu dile getirdiler.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2008 Çarşamba 10:24:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?