6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

İslahiye'de su sevinci

Küresel ısınmanın yol açtığı kuraklık sebebiyle birçok yerleşim yerinde içecek su sıkıntısı yaşanırken Gaziantep'in İslahiye İlçe Belediyesi tarafından açılan kuyulardan su çıkıyor.


İslahiye Belediyesi tarafından Yeni Mahalle'de yapılan çalışmalarda, 120 metrede bulunması tahmin edilen suyun 80 metrede çıkması çalışanları ve Belediye Başkanı Mehmet Uludağ'ı sevindirdi. Su sıkıntıları olmadığını belirten Belediye Başkanı Mehmet Uludağ, açacakları diğer kuyularla bundan sonra İslahiye'de 24 saat boyunca kimsenin suyunun kesilmeyeceğini belirtti. Dört yıl öncesine kadar günlük sabah ve akşam saatlerinde toplam 4 saat su verilebildiğini hatırlatan İslahiye Belediye Başkanı Mehmet Uludağ, "Yeni açılacak kuyular sayesinde 24 saat su akacak" dedi.


Başkan Uludağ, kuyudan çıkan suyun duru hale gelmesi için 48 saat boyunca dışarı akıttıklarını kaydetti. Uludağ, "Bu son açtığımız 1 kuyu sayesinde uzun yıllar belediyemiz su sıkıntısı çekmeyecek. Şimdi de su sıkıntımız yok ama bu kuyular sayesinde en tepedeki aile bile 24 saat suya kavuşmuş olacak" diye konuştu.
Uludağ, vatandaşlardan suyu tasarruflu kullanmalarını istedi.

iha
Yayın Tarihi : 1 Ağustos 2008 Cuma 17:53:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?