6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

İsrail'i boykot çağrısı

Gaziantep'te çeşitli sivil toplum kuruluşları İsrail'in Gazze'ye karşı uyguladığı ambargoyu kınamak için ortak bir basın açıklaması yaptı.

İsrail'e karşı tepkilerini dile getirmek için Maarif Meydanı'nda toplanan bazı sivil toplum kuruluşları üyeleri, İsrail'i pankart açarak ve slogan atarak protesto etti.

Grup adına açıklama yapan Özerk Diyanet Evkaf Sendikası Genel Sekreteri Abdurrahim Çelik, "İnsani temelden yoksun İsrail'in haysiyet ve hürriyet için direnen Gazze'ye yönelik top yekun uyguladığı boykot insafsızca devam ediyor.

Gıda, ilaç, yakıt ve her türlü insani ihtiyaçların şehre girişine mani olan İsrail askerleri Gazze'yi kısa sürede açlık, kıtlık, ve yokluk kentine çevirdiler. Bu hayalet şehirde Allah'tan başka kimsesi olmayan Filistinliler ölüm ve zulümlere karşı verdiği imtihanı bu kez açlık ve kıtlığa karşı vermek zorunda bırakılmıştır. Bir taraftan savaş hukuku, insan hakları sözleşmeler hiçe sayılarak dünya kamuoyunun gözleri önünde direnişçi bir halk yok edilmek isteniyor, diğer taraftan Müslüman ülke yöneticilerinin, Arap Petrol şeyhlerinin zillet ve suskunluğu devam ediyor. Gazze'de ki dram bir insanlık utancıdır ama İslam milleti için daha büyük bir utançtır. Öyleyse sadece Müslümanlar değil onurlu, insan gibi yaşamak isteyen boykota karşı boykot diyerek İsrail ve destekçilerinin mallarını satın almamalı, satın alanları ise uyarmalıdırlar" dedi.
Grup açıklamanın ardından sloganlar eşliğinde dağıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2008 Cuma 15:24:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmet çiçek IP: 88.228.138.xxx Tarih : 28.11.2008 21:37:59

s.a sendikamızın en faal kişilerden biri sizsiniz Abdurrahim hocam Allah razı olsun Yüreğine sağlık.Ortadoğunun fitne odağı amerikanın gayrimeşru çocuğu israile lanet olsun.