4
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP

İsrailli ateşe: GAP'tan 10 yıldır toprak almadık

İsrail Ticaret Ataşesi Arie Cal, son 10 yıldır GAP Bölgesi’nden toprak satın almadıklarını söyledi. İsrail Ticaret Ataşesi Arie Cal ve beraberindeki heyet, Gaziantep Sanayi Odası’nı (GSO) ziyaret etti.

GSO Başkan Yardımcısı Mehmet Özmen, iki ülke arasında karşılıklı görüş alışverişinin ekonomik iş birliğini getireceğini belirterek, "Bu tip ziyaretler, daha güzel iş birlikleri için çok iyi bir ortam sağlayacaktır" dedi.

Ticaret Ataşesi Arie Cal ise, Türkiye ve İsrail’in politik ve ekonomik alanda çok iyi müttefik olduklarını ifade ederek, şunları söyledi:

"İsrail’in, 2004 yılında ticaret hacmi 2 milyar doları buldu. Bugün İsrailli binden fazla şirket, Türkiye ve bin 800’ün üzerinde Türk şirketi de İsrail pazarına girdi. Bu rakamları daha yukarılara nasıl artırabileceğimiz konusunda karşılıklı işbirliği yürütmek istiyoruz. Türkiye, İsrail’den endüstri ve tarım alanında kullanılmak üzere kimyasal ve makine ithalatı yaparken, İsrail’e de makine ve gıda alanında ihracat yapmaktadır."

Cal, geçen yıl Türkiye’nin İsrail’e yaptığı tekstil ihracatında büyük bir artış olduğunu vurgulayarak, özellikle tekstil sektörüyle nasıl işbirliği yapabileceklerini araştırmak istediklerini kaydetti.

İsrail Ticaret Ataşesi Arie Cal, İsrail’in GAP Bölgesi’nden toprak satın aldığı yolundaki iddiaları da yalanlayarak, "Toprak, bir yerden bir yere alınıp götürülecek bir mal değil. İsrailli bir tek kişi son 10 yıldır Türkiye’den asla toprak satın almamıştır. Biz toprak satın almadığımız halde böyle dedikodular nasıl çıkıyor ve bu dedikoduların arkasında kimlerin olduğunu biz de çok merak ediyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2005 Cuma 12:50:28
Güncelleme :13 Haziran 2005 Pazartesi 15:31:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?