6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

İşsiz kalınca ailesini cezalandırdı

Gaziantep'te iş bulamadığı için evini terk eden Nahsen Alpfidan'ın ailesi, tek odalı evde yaşam savaşı veriyor.


Barış Mahalle'si Kartalbey Sokak'ta tek odalı bir evde yaşayan 4 çocuklu Alpfidan ailesi, yetkililerden yardım bekliyor. 6 aydır eşinden haber alamayan Sebiha Alpfidan (33), eşinin işsizlik yüzünden bunalıma girdiğini ve bir tartışma sonrası evi terk ettiğini söyledi. Eşinden 6 aydır hiçbir haber alamadıklarını belirten Sebiha Alpfidan, ''Eşimle 16 sene önce evlendik. Daha önceleri dokumacılık yapıyordu. Fakat işleri zaman içerisinde bozuldu. 1993 yılından sonra çalışmamaya başladı. Beydilli
Mahallesi'nde 75 YTL kira ile oturduğumuz evden, kirayı ödeyemediğimiz için 1.5 yıl önce ayrılmak zorunda kaldık. Şimdi tek odalı bir evde yaşıyoruz. Şu an oturduğumuz tek oda yeri, annemler kömürlük olarak kullanıyordu. Kömürlüğü temizleyip bir halı ve döşek koyarak oturmaya başladık. Eşim iş bulamadı. Sürekli evde oturuyordu. Geçimimizi fıstık kırarak sağlıyorduk. Bir tartışmamızın ardından sinirlenip evden ayrıldı. O gün bugündür kendisinden haber alamıyoruz. 4 çocuğum ile hayata tutunmaya çalışıyoruz'' diye konuştu.


Tek oda evde 5 kişi yaşamaya çalıştıklarını ve astım hastası olduğunu ifade eden çaresiz anne, "Kışın yakacak kömür alamadık. Kış boyu soğukta oturduk. Yemeğimizi Şahinbey Belediyesi Aşevi'nden alıyoruz. Geçimimizi fıstık kırarak sağlamaya çalışıyoruz. Haftada kazandığım para 5 veya 10 YTL. Bu sene fıstık işi de gelmiyor. Fıstıkçılar bu yıl fıstık yetişmediğini söylüyor. Ne yapacağımızı bilemiyorum. Çocuklar da çok mağdur oldu. Kızımı 4 ay okula gönderemedim. Kızım okulunda çok başarılı bir öğrenci olduğu için öğretmeninin ısrarı ile tekrar okula başladı. Oğlum Erdoğan ise 1. sınıfta okuyor. En küçük oğlum babasına çok düşkün, her gün onu sayıklıyor. Her gün Allah'a bizi bu durumdan kurtarması için dua ediyorum. Bizim imtihanımız çok zor, bazen dayanılmaz oluyor. Eşimi, çocuklarım ve ben çok merak ediyoruz. Belediye başkanlarımız ve hayır sahipleri lütfen sesimizi duysun. Küçük de olsa insanca yaşayabileceğimiz bir evimiz olsun istiyoruz. Bize yardım etsinler'' şeklinde konuştu.

..
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2008 Pazartesi 16:12:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?