6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

İşsizlere müjdeli öneri

Gaziantep İş-Kur İl Müdürü Besim Eviz, mesleği olmayanların işe girmesinin imkansız hale geldiğini belirterek, "Kriz nedeniyle işsiz kalanları meslek öğrenmeye, mesleği olanları da ikinci bir meslek öğrenmeye davet ediyoruz" dedi. Eviz, işsizlikle mücadele kapsamında, 28 dalda istihdam garantili 20 meslek edindirme projesi hazırladıklarını ifade ederek, proje kapsamında açtıkları kurslardan 650 işsiz gencin faydalandığını bildirdi.
Meslek edindirme kurslarını açmadan önce Gaziantepli sanayicilerle çeşitli görüşmeler yaptıklarını dile getiren Eviz, görüşmelerde işverenlerin hangi meslek dallarında daha çok elemana ihtiyaç duyulduğunu tespit ettiklerini

ve söz konusu kursları açarken bu taleplere öncelik verdiklerini belirtti. Türkiye genelinde olduğu gibi Gaziantep'te de geçmiş yıllarda herkesin belirli klasik meslekleri öğrendiğine dikkati çeken besim Eviz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Gençler geçmişte birkaç klasik meslek öğrenmiş. Örneğin halıcılık, iplik imalatı, trikotaj gibi... Ancak, işverenler günün koşullarına göre, üretimdeki meslek değiştirme politikalarını uygulamaya koyunca maalesef işçilerimizin büyük bölümü işsiz kalmış. Bu dönemde ne olmuş, sanayici vasıflı işçi sıkıntısı, işçide başka meslek bilmediği için işsizlik sıkıntısı çekmiş."

Sanayicilerin vasıflı eleman taleplerini karşılamak üzere hazırladıkları yeni meslek edindirme projeleriyle, işsiz kalan gençleri ihtiyaç duyulan meslek alanlarına yönlendirmeye çalıştıklarını dile getiren Eviz, bu amaçla 2008 yılında istihdam garantili 20 meslek edindirme kursu açtıklarını, bu kursları başarıyla tamamlayan 650 genci meslek sahibi yapıp büyük bölümünü işe yerleştirdiklerini belirtti.

Besim Eviz, işverenlerin, artık vasıfsız işçileri mesleği olmayanları işe almadığını belirterek, mesleği olmayanların işe girmesinin neredeyse imkansız hale geldiğini söyledi. Eviz, Kriz nedeniyle işsiz kalanları meslek öğrenmeye, mesleği olanları da ikinci bir meslek öğrenmeye davet ettiklerini belirterek, "İşsiz gençlerimiz açtığımız kurslarda hem meslek öğreniyorlar, hem de bizden yemek hariç günlük 12 YTL ücret alıyorlar. Bu imkandan gerek krizden, gerekse de başka sebeplerden işsiz kalan tüm gençleri yararlanmaya davet ediyorum. Evde işsiz oturacaklarına krizi fırsata dönüştürsünler. Gelip meslek öğrensinler ki yarın yeni istihdam alanları açıldığında hemen iş bulup çalışabilsinler."

A.A
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2008 Perşembe 12:44:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hüseyin IP: 85.2.106.xxx Tarih : 18.12.2008 14:40:20

slmlar saygilar ben hüseyin yürt disinda kaliyorum madi sorunum yok. ama en büyük sorunum mazlekgim yok yasim 32 cok istiyorum mezlek yapim ama almancam yeterli olmadigi icin erhan gibi bir mezleke bas vurmadim kastronimi üzeri kendimi gelesdirdim ama yeterli olmuyor.ne gibi mazlek üzeri kurz veriyorsunuz örene bilirmiyin.sagilarimla