4
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP

İşte tekstil sektörünün profili

Gazi Üniversitesi İktisat Bölümü öğretim üyesi Doç.Dr. Elmas Arslan ve Ankara Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd.Doç.Dr. Gülşen Erenler Çakar, Gaziantep, Kahramanmaraş ve Kilis illerinde tekstil sektörünün profilini çıkardı.


Makine Mühendisleri Odası Gaziantep Şubesi’nin destekleriyle Gaziantep, Kahramanmaraş ve Kilis illerinin tekstil durumunun tespit edilmesi amacıyla başlatılan çalışma sonuçlandı. Gazi Üniversitesi İktisat Bölümü öğretim üyesi Doç.Dr. Elmas Arslan ve Ankara Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd.Doç.Dr. Gülşen Erenler Çakar, 482 firmayla yaptıkları görüşmeleri bir kitapta topladılar. Bölge tekstil sektörünün genel durumunun ortaya çıkarıldığı, sorunların belirlendiği ve çözüm önerilerinin açıklandığı ‘Gaziantep, Kahramanmaraş ve Kilis illeri tekstil sektörünün genel görünümü’ kitabı ilgili kurum ve kuruluşlara gönderildi.


Tekstil sektörünün profilini çıkarmak için çok uzun soluklu bir araştırma yaptıklarını belirten Doç.Dr. Elmas Arslan ve Yrd.Doç.Dr. Gülşen Erenler Çakar, tekstil sektöründeki firmaların öncelikle tek tek belirlendiğini bu işi yaparken çok detaylı araştırmalar yapıldığını ifade ettiler. 482 firmaya bizzat giderek anket sorularını yöneltip cevap aldıklarını vurgulayan Arslan ve Çakar, “Çalışmamız ölçek gözetmeksizin üç ilde faaliyet gösteren tüm tekstil firmalarına yönelik olarak gerçekleştirilmiş olup, 765 firmaya gidilmiş ve bu firmalar arasında fiilen faaliyette olan, anket formuna cevap vermiş olan 482 firma üzerinde araştırma gerçekleştirilmiştir. Sonuçta çalışmamızda, bu firmalara ilişkin genel bilgiler, işveren ve çalışanlara ait bulgu ve tespitler yorumsuz olarak yedi ayrı bölümde sunulmuştur” dediler.


Makine Mühendisleri Odası Gaziantep Şube Başkanı Ali Peri, çalışmanın bölge tekstil sektörünün genel durumunu tespit amacıyla yapıldığını bildirdi.


Sektörün, üretim, istihdam, ihracat politikaları ve durum tespitinin dönemler halinde sürekli ve periyodik olarak izlenmesi gerektiğini ifade eden Başkan Ali Peri, hazırlanan kitapta, firma sahibi ve ortaklarının demografik özellikleri, firmaların yönetim yapısı, firmaların personel durumları, firmalarda çalışan personelin profili, firmaların üretim ve teknoloji durumları ile ihracat durumlarının irdelendiğini bildirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2007 Cuma 11:09:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?