3
Mayıs
2024
Cuma
GAZİANTEP

İşten çıkartılan işçilere çığ gibi destek

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin yan kuruluşu olan Özbelde A.Ş.’de çalışırken işlerine son verilen 165 işçinin tekrar işbaşı yapması için toplanan bin kişilik grup, belediye önünde basın açıklaması yaptı.

Basın açıklaması sırasında rahatsızlanan bayan işçi, arkadaşları tarafından hastaneye kaldırıldı.

İşten çıkarılan 165 işçinin tekrar işe dönmesi amacıyla onlara destek veren Emek Platformu üyesi ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarından oluşan yaklaşık bin kişilik grup, sendika önünden yürüyerek Büyükşehir Belediyesi önüne geldi.

Kalabalığın yürüyüşü sırasında, emniyet güçlerince yoğun güvenlik önlemleri alındı. Belediye önüne gelen grup, Başkan Güzelbey aleyhine sloganlar attı.

İşine son verilen 17 işçi ise 9 gün önce sendika binasında başlattıkları açlık grevinden kalkarak belediye önüne geldi. Açlık grevindeki işçilerin eylem sırasında güçlükle ayakta durabildikleri dikkat çekti.

Belediye önünde bir basın açıklaması yapan DİSK Bölge Başkanı Muzaffer Subaşı, işine son verilen işçilerin tekrar işe alınmalarını istedi.

Subaşı, Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey’in işçileri haksız yere işten attığını belirterek, işçilerin işe tekrar başlatılmaması halinde eylemlerinin artarak devam edeceğini ifade etti.

DİSK 9 No’lu Şube Başkanı Nihat Bencan da burada yaptığı açıklamada, işlerine son verilen 17 işçinin 9 gündür açlık grevinde olmasına rağmen belediye yetkililerinin duyarsızlığından şikayetçi oldu.

Bencan, onurları ile çalışan işçilerin haksız yere işlerine son verildiğini kaydederek, "Bu işçilerimiz evli ve çoluk çocuk sahibi insanlar. Bunlar, bir macera peşinde değiller. İşçilerimiz hırsızlık yapmadılar, banka hortumlamadılar. Onlar onurlarıyla çalıştılar. Ama ne yazık ki anlamsız şekilde işlerine son verildi" diye konuştu.

Bencan, işçilerin tekrar işbaşı yapabilmeleri için yasal sürecin devam ettiğini ve konuyu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne kadar taşıyacaklarını belirtti.

Kalabalık, daha sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey aleyhine atılan sloganların ardından olaysız şekilde dağıldı. İşçilerin dağılımı sırasında ise Fadime Korkmaz adındaki bayan işçi rahatsızlık geçirdi. Korkmaz, arkadaşları tarafından taksiyle hastaneye kaldırıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2005 Çarşamba 14:29:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?