6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

'İstiklal Marşı' Gaziantep'te

İstiklal Marşı Derneği 4. şubesi İstiklal Marşı Derneği Genel Başkanı Yazar-Şair İsmet Özel'in katılımıyla Gaziantep'te açıldı.


İstiklal Marşı Dernek binasında düzenlenen basın toplantısına, İstiklal Marşı Derneği Genel Başkanı Yazar-Şair İsmet Özel, İstiklal Marşı Derneği Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Kendirci, Şahinbey Belediyesi eski Başkan Yardımcısı Mehmet Çoban ile çok sayıda basın mensubu katıldı. İstiklal Marşı Derneği Gaziantep Şubesi'nin açılışını duyurmak amacıyla düzenlenen basın toplantısında, Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Kendirci, derneğin amaç ve faaliyetleri hakkında kısa bir bilgi verdi. Toplantıda konuşan İstiklal Marşı Derneği Genel Başkanı Yazar-Şair İsmet Özel, İstiklal Marşı'nın kabul edilmesinin ardından, İstiklal Marşı'nın rafa kaldırıldığını ve kendilerinin ise, bu duruma tepki için dernek kurduklarını söyledi.


İstiklal Marşı'nın rafa kaldırılmasına tepki göstermek maksadıyla 1,5 yıl önce İstiklal Marşı Derneği’ni oluşturduklarını ifade eden Özel, "Derneğimizin 4. şubesi olan Gaziantep Şubesi’ni açmaktan güven ve iftihar duyuyoruz. İstiklal Marşı'nın ve Türk istiklalinin nöbetçileriyiz. Bu safları terk etmeyeceğiz. Terk edilmemesi gereken yer doğrudan doğruya istiklalin kendisidir. İstiklal Marşı yön gösterici bir metin olarak görülmelidir. İstiklal Marşı'nın önemi sadece söylendiği zaman hazır ol durmaktan çok öte bir şeydir. İstiklal Marşı'nın bize neyi ifade ettiğini resmi yaklaşımdan öğrenemeyiz. Ülkemiz her zaman tehdit altında olmuştur. Bunun aksini düşünen varsa, bu ahmaklığın hasıdır. Böyle bir tehdit olmadığını söyleyenler ise, bu tehdidin üstünü örtmeye çalışanlardır. Biz İstiklal Marşı’nı öne çıkararak, bu tehdide işaret etmek istiyoruz" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2008 Cumartesi 16:16:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?