6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

İstiklal Marşı okuma yarışması

Gaziantep merkez ilçe Şehitkamil Belediyesi tarafından düzenlenecek olan İstiklal Marşı Okuma Yarışması için müracaatların 5 Mart Çarşamba günü mesai bitiminde sona ereceği bildirildi.

12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü nedeniyle, Şehitkamil Belediyesi tarafından ilk ve orta öğretim öğrencileri arasında İstiklal Marşı Okuma Yarışması düzenlenecek. Şehitkamil Belediyesi Konferans Salonu'nda devam eden yarışmaya katılmak isteyen öğrencilerin 5 Mart Çarşamba günü mesai bitimine kadar müracaatta bulunabilecekleri, yarışma sonunda birinciye tam, ikinciye yarım, üçüncüye ve dördüncüye de çeyrek altın ödül verileceği belirtildi. Yarışmanın ödül töreninin ise 11 Mart 2008 Salı günü gerçekleştirileceği kaydedildi.


Tüm öğrencileri yarışmaya katılmaya davet eden Şehitkamil Belediye Başkanı Metin Özkarslı, 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü'nü yeni nesillere en iyi şekilde anlatmaya çalıştıklarını söyledi.
Bu tür etkinliklerin gençler üzerinde önemli etkiler bıraktığını belirten Özkarslı, "Yarışmaya katılacak gençlerimiz İstiklal Marşı'nın tüm kıtalarını ezberlerken, o tarihe uzun bir yolculuk yapacaktır. Bizim amacımız da gençlerimize tarihi kahramanlıkları ve zaferleri tekrar tekrar yaşatmaktır. Çünkü, tarihini unutan milletler, kaybolmuş demektir. Bu vesileyle yarışmaya katılacak tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum. Bu etkinliğimizin düzenlenmesinde emeği geçen herkesi de yürekten kutluyorum" dedi.

Özkarslı, yarışma ile ilgili olarak Başkan Yardımcısı M.Fasih Ceylan'dan bilgi alınabileceğini de sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Mart 2008 Salı 11:19:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
gülseren sungur IP: 88.224.38.xxx Tarih : 6.03.2008 21:32:33

ben bu yarışmaya gec kaldım şimdi girilebilir mi kendime güveniyorum sizden haber bekleyecem işallah grilebilir teşekkürler