6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

İstiklal Marşı'nın kabulu kutlandı

İstiklal Marşı'nın kabulünün 87. yılı kutlamaları çerçevesinde TED Gaziantep Koleji Özel İlköğretim Okulu tarafından Büyükşehir Belediyesi Onat Kutlar Tiyatro Salonu'nda bir tören düzenlendi.

12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulünün 87. yıl dönümü nedeniyle düzenlenen törene Gaziantep Vali Vekili Mehmet Okur, Büyükşehir Belediyi Başkan Vekili Önder Büdeyri, Şehitkamil Kaymakamı Feridun Cemal Özdemir, Şahinbey Kaymakamı Ali Çınar, Şehitkamil Belediye Başkan Vekili Bekir Öztekin, Milli Eğitim Müdürü Süleyman Şişman ile çok sayıda öğrenci, veli ve öğretmen katıldı.

Milli Eğitim Müdürü Süleyman Şişman törende yaptığı açılış konuşmasında, çok anlamlı ve çok özel bir günü andıklarını belirterek "Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk diyor ki 'Türk toplumu ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde güç ve kuvvet bulacaktır.' Biz bugünün büyükleri olarak geleceğin büyüklerine, atalarımızı, ecdadımızı anlatmak, öğretmekle yükümlüyüz. Bu programda bunlardan biridir. Mustafa Kemal, Çanakkale'de Mehmetçiğe 'Ben size savaşmayı değil ölmeyi emrediyorum' demiştir. Mehmetçiğin bir an olsun gözünü kırpmadan, ölüme koşarak gittiklerini işte Mehmet Akif çok güzel bir şekilde anlatmıştır" dedi.

TED Koleji tarafından hazırlanan törende öğrenciler Mehmet Akif Ersoy'un şiirlerinden örnekler sundular. 'İstiklal Marşı'nın Doğuşu' isimli tek perdelik piyeste istiklal Marşı'nın Mehmet Akif Ersoy tarafından yazılışı anlatıldı. Piyes sırasında öğrenciler İstiklal Marşı'nı okurken salondaki izleyicilerin hepsi ağaya kalkarak saygı duruşunda bulundu. İzleyicilere duygulu anlar yaşatan piyes ayakta alkışlandı.

TED Koleji öğrencilerinden oluşan koronun söylediği şarkılarla devam eden tören Gaziantep Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı korusunun seslendirdiği Anadolu Ezgileriyle sona erdi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Mart 2008 Çarşamba 18:06:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
seda sonay IP: 85.103.17.xxx Tarih : 25.12.2008 19:08:06

çok güzel bi koro bencee