6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

İsveçli elçiden belediyeye ziyaret

İsveç'in Türkiye Büyükelçisi Christer Asp, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey'i makamında ziyaret etti.

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Gaziantep'e gelen İsveç'in Türkiye Büyükelçisi Christer Asp, Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey ile sohbet edip, İsveç'in Karlstad şehri ile gerçekleştirilecek olan ortak projeler hakkında bilgi verdi.

İsveç'te sadece Karlstad şehrinin başka bir ülkeden kardeş şehri bulunduğunu ve bu kardeş şehrin de Gaziantep olduğunu söyleyen Güzelbey, ''İsveç'in Türkiye'de tek kardeş şehri olan Gaziantep'i tanımak, bilmek ve buralar hakkında bilgi sahibi olmak istediler. Bizim Karlstad şehri ile ortak bir takım projelerimiz var. Türkiye ve İsveç belediyeleri ile ortak projeler yürüteceğiz. Bu projeler çerçevesinde AB üyesi olan İsveç ile yeni projelere imza atabiliriz. Şu ana kadar geldiğimiz aşamada şehir planlaması, trafik ve kültürel konularda işbirliği yapma noktasındayız. Belediyemizden iki arkadaşımız İsveç'te eğitim görmektedir'' dedi.

Gaziantep'i çok beğendiğini ve Türkiye'nin AB üyeliğini desteklediklerini belirten İsveç'in Türkiye Büyükelçisi Christer Asp ise, ''Gaziantep çok gelişmiş, iyi organize olmuş büyük bir şehir. İsveç Türkiye'nin AB'ye girme sürecini çok büyük bir şekilde destekliyor. İsveç'teki işadamları özellikle Türkiye'ye turistik anlamda büyük ilgi duyuyorlar. Bu yüzden daha çok bilgi edinmek istiyorlar. Başkanımızın da belirttiği gibi kardeş şehir projesi, işbirliğimizin devam etmesi için çok önemli bir projedir. Çünkü işadamlarının ve halkların bir araya gelmesi AB üyeliği sürecinde büyük önem arz ediyor. Karşılıklı deneyimlerin paylaşılması çok önemli. İki ülkenin iki belediyesinin ve insanlarının deneyimlerini paylaşmaları çok önemli. Buraya işbirliğini artırmak ve bilgi almak için geldim'' diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2008 Perşembe 13:49:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?