6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

'İşverenler deneyim istiyor'

Türkiye Personel Yönetimi Derneği (PERYÖN) Genel Başkanı Yiğit Oğuz Duman, "Kuruluşlar artık 3-5 sene yatırım yapıp işçisini yetiştirmiyor.

Kişiler artık bir kuruma iş başvurusu yaptıklarında 'ben bu işi biliyorum' demek zorunda. İşe girip iş öğrenme dönemi artık bitti. İşyeri sahipleri artık yetişmiş eleman istiyor" dedi.

PERYÖN Güneydoğu Anadolu Şubesi tarafından organize edilen, “Güneydoğu 1. İnsan Kaynakları Kongresi” Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Kongreye PERYÖN Genel Başkanı Yiğit Oğuz Duman, PERYÖN Etik Kurulu Başkanı Habibe Akşit ile İnsan kaynakları uzmanları katıldı. Konferansı, öğretim üyeleri, işadamları, personel yöneticileri, işverenler ve öğrenciler takip etti. Konferansta, 'İnciyi Keşfetmek' başlıklı bir sunum gerçekleştirilen PERYÖN Genel Başkanı Yiğit Oğuz Duman, "Dünyanın birinci konusu insan yönetimi olmuştur. Rekabet artık makine ve para üzerinden değil, insan üzerinden yapılmaktadır. Şirketler artık kendi ülkelerinde yeterli insan gücü bulamıyor ve maliyet yönetimi konusunda sıkıntı yaşıyorsa başka ülkelerde yatırım yapıyor. Bu da ülke sermayesinin başka ülkelere taşınmasına Sebep oluyor. İnsan kaynakları yönetimi geniş bir iş alanını kapsar. Bunlar, İnsan gücü ve analiz, seçme yerleştirme, performans yönetimi, geliştirme ve eğitim, ödüllendirme ve takdir, iş sağlığı ve güvenliği, endüstriyel ilişkiler. İşe alırken doğru insanı seçmeliyiz. Yanlış insanı işe almak, yüksek iş gücü kaybı, düşük performans gibi sonuçları doğurur. Gereksiz iş görüşmeleri yapılmamalıdır" dedi.


PERYÖN Etik Kurulu Başkanı Habibe Akşit ise, "İnsan kaynakları kum tanecikleri gibi, gelişmeye ve büyümeye hazır birer incidir. Önemli olan istiridyelerin içindeki incileri keşfetmektir. İşte okyanuslardaki gibi iş hayatının içinde de milyonlarca kendine özgün organizasyon yapısı olan istiridyeler bulunmaktadır. Rekabetin sınırsız olduğu günümüzde, farklı olmak, incilerimizi doğru seçmek ve yönetmekten geçiyor. Örgütlerin değeri maddi ve maddi olmayan varlıkların toplamıdır. Pazar değeri bazı şirketlerde çok daha fazladır. Sermaye olarak insan en önemli değeri taşımaktadır" diye konuştu.

..
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2008 Cumartesi 16:31:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?