6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

İtfaiye Haftası etkinlikleri

İtfaiye Haftası, Gaziantep Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen törenle başladı.

Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen törene Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Önder Büdeyri, İtfaiye Daire Başkanı Mustafa Karakuş, ilgili kurum ve kuruluş temsilcileri ile itfaiye personeli katıldı.

Tören, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Önder Büdeyri ve İtfaiye Daire Başkanı Mustafa Karakuş'un anıta çelenk sunumuyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Önder Büdeyri, yangın ve doğal afetlerde itfaiye ekiplerinin yanı sıra vatandaşlara da büyük görevler düştüğünü belirterek, "Yaşanan doğal afet ve yangınlarda vatandaşların bilinçli olması büyük önem kazanmaktadır. Yangının zamanında itfaiye ekiplerine bildirilmesi ve kontrol altına alınması için vatandaşların yapacakları müdahaleler itfaiye ekiplerine büyük kolaylık sağlayacaktır. İtfaiye Daire Başkanlığı'nda yangın ve doğal afetler konusunda personellere yönelik gerekli alt yapılar yapılmıştır" dedi.

İtfaiye Daire Başkanı Mustafa Karakuş ise hafta süresince çeşitli etkinlikler düzenleyeceklerini ifade ederek, "Her yıl olduğu gibi bu yılda vatandaşlarımızı bilgilendirmek için tatbikatlar ve toplantılar düzenleyeceğiz. Vatandaşlarımızın, doğal afet ve yangın gibi konularda bilinçlenmesi bizim için çok önemlidir" dedi.

Karakuş, Gaziantep itfaiyesi olarak Avrupa standartlarına ulaşmak için çalıştıklarını belirterek, "Şuanda Avrupa standartlarında olmasak da buna ulaşmak için çalışıyoruz. Ancak personelimizin eğitimi konusunda her türlü girişimde bulunuyoruz" diye konuştu.

Törenin ardından protokol üyeleri Gaziantep İtfaiye Daire Başkanlığına alınan 6x6 ATV araçlarının tanıtımını yaptı.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2008 Perşembe 13:39:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?